Srbija i Balkan

Posle Srbije i Republika Srpska podigla stepen bezbednosti

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije RS Siniša Kostrešević su u stalnoj komunikaciji sa ministrom unutrašnjih poslova i potpredsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem
Posle Srbije i Republika Srpska podigla stepen bezbednosti© FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podiglo je mere bezbednosti na području RS, posebno na javnim mestima, nakon današnjeg terorističkog napada na Ambasadu Izraela u Beogradu u kojem je teško povređen pripadnik Žandarmerije Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije RS Siniša Kostrešević su u stalnoj komunikaciji sa ministrom unutrašnjih poslova i potpredsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i prvim ljudima Policije Srbije.

Iako za sada nema neposredne pretnje od sličnog napada u Republici Srpskoj, naložen je niz preventivnih mera i intenzivirana saradnja sa drugim policijskim agencijama, u smislu razmene operativnih informacija, saopšteno je iz MUP-a Srpske, prenosi RTRS.

U saopštenju se dodaje da je stanje bezbednosti na području Republike Srpske zadovoljavajuće i da građani nemaju razloga za zabrinutost, ali apeluju da policiji prijave svaku sumnjivu radnju u svom okruženju.

image