Srbija i Balkan

Dodik: Godinama upozoravamo na radikalizaciju islamskih pokreta, zabrinuti smo za Jevreje i Izraelce

Dodik je izjavio da je zatražio od službi u Republici Srpskoj da dignu stepen bezbednosti na viši nivo
Dodik: Godinama upozoravamo na radikalizaciju islamskih pokreta, zabrinuti smo za Jevreje i Izraelce© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je zabrinutost za Jevreje i Izraelce u BiH posle današnjeg terorističkog napada koji se desio ispred izraelske ambasade u Beogradu u kom je ranjen jedan pripadnik Žandarmerije i istakao da će biti preduzete sve mere da oni budu zaštićeni u RS.

"Izražavamo zabrinutost za Jevreje i Izraelce u BiH. Godinama upozoravamo na radikalizaciju islamskih pokreta koje podržava ISIS u BiH i još jednom naglašavam da ćemo preduzeti sve mere da svim sredstvima zaštitimo Jevreje i Izraelce u Republici Srpskoj", naveo je Dodik na društvenoj mreži Iks.

On je rekao da će se održati "bliska komunikacija sa izraelskim prijateljima" kako bi osigurali maksimalnu bezbednost. Dodik je izjavio da je zatražio od službi u Republici Srpskoj da dignu stepen bezbednosti na viši nivo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podiglo je mere bezbednosti na području RS, posebno na javnim mestima, nakon što je to učinila Srbija.

image