Srbija i Balkan

Odbornici Skupštine grada Beograda sutra odlučuju o budžetu grada

Sednica koju je zakazao predsednik Skupštine grada, Nikola Nikodijević, biće treća u novom sazivu gradskog parlamenta
Odbornici Skupštine grada Beograda sutra odlučuju o budžetu grada© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Na sednici Skupštine grada Beograda koja je zakazana za sutra, odbornici će odlučivati o budžetu grada za ovu godinu, a na dnevnom redu biće i predlozi drugih odluka.

Sednica koju je zakazao predsednik Skupštine grada, Nikola Nikodijević, biće treća u novom sazivu gradskog parlamenta.

Na dnevnom redu je Predlog odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2024. godini, kao i Predlog zaključka o pribavljanju prethodnog mišljenja Sekretarijata za finansije pre pokretanja postupaka javnih nabavki i nabavki radova, čija je procenjena vrednost preko milion dinara, saopštio je Sekretarijat za informisanje.

Odbornici će odlučivati i o davanju saglasnosti na rebalans trećeg programa poslovanja za 2024. godinu GSP "Beograd", a na dnevnom redu su predlozi izmena Odluke o lokalnim komunalnim taksama i Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, te Predlog rešenja o davanju saglasnosti na konačni nacrt aneksa 1 ugovora o koncesiji zaključenog između Grada Beograda i "CSI parking investment D.O.O.".

Među tačkama dnevnog reda na sednici će biti i predlozi kadrovskog plana Gradske uprave grada Beograda, Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Službe za internu reviziju, Kancelarije za mlade i Službe glavnog urbaniste grada Beograda, kao i predlozi kadrovskog plana ombudsmana i gradskog pravobranilaštva.

image