Srbija i Balkan

Dodik čestitao Orbanu mađarsko predsedavanje Savetom Evrope

Izražavam nadu da ćemo uskoro susresti i na nekom od događaja predviđenih mađarskim planom predsedavanja, a koji se odnose na Zapadni Balkan. Uz najlepše želje za uspeh novog mađarskog predsedavanja Savetom Evropske unije, srdačno Vas pozdravljam, poručio je predsednik RS
Dodik čestitao Orbanu mađarsko predsedavanje Savetom Evrope© TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je preuzimanje Mađarske predsedavanje Savetom Evrope premijeru Viktoru Orbanu i poručio da je za Republiku Srpsku Mađarska već velika i važna zemlja.

"Nakon uspešnog mađarskog predsedavanja Savetom Evropske unije u drugoj polovini 2011. godine, Mađarska danas preuzima predsedavanje u svom drugom mandatu u ovom važnom evropskom telu, i na tome Vam od srca čestitam u svoje ime, kao i ime institucija i građana Republike Srpske. Vaš moto predsedavanja, 'Učinimo Evropu ponovo velikom!', u skladu je sa ambicioznim planom predsedavanja, kao i sa željom Mađarske da doprinese u iznalaženju preko potrebnih odgovora i koraka u cilju prevazilaženja izazova sa kojima se Evropa u celini suočava danas", naveo je Dodik u čestitki.

Istakao je da je da za Republiku Srpsku Mađarska već velika i važna zemlja.

"I čvrsto verujemo da će uz Vaše liderstvo, to ponovo postati i Evropska unija. Izražavam nadu da ćemo uskoro susresti i na nekom od događaja predviđenih mađarskim planom predsedavanja, a koji se odnose na Zapadni Balkan. Uz najlepše želje za uspeh novog mađarskog predsedavanja Savetom Evropske unije, srdačno Vas pozdravljam", naveo je Dodik.

image