Srbija i Balkan

Poslanik NSD: Milatović kao da je funkcioner DPS-a, nejasno zašto je protiv Rezolucije o Jasenovcu

Predsednik Crne Gore je neiskusan političar, i iako misli da zastupa građane, referendum o rezoluciji bi pokazao drugačije, smatra Vučurović
Poslanik NSD: Milatović kao da je funkcioner DPS-a, nejasno zašto je protiv Rezolucije o Jasenovcu© R.R./ATAImages

Poslanik Nove srpske demokratije (NSD) u Skupštini Crne Gore Jovan Vučurović izjavio je da se predsednik CG Jakov Milatović ponaša "kao funkcioner DPS-a" i da je "jedan medijski koncern preuzeo kontrolu nad njim".

Naime, gostujući na podgoričkoj televiziji A plus, Vučurović je rekao da nije primetio, niti je igde čuo da je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel otkazao posetu Podgorici zbog usvojene Rezolucije o Jasenovcu, Dahau i Mauthauzenu u crnogorskom parlamentu.

Nije mu, kazao je, jasno zašto je Milatović bio protiv Rezolucije o Jasenovcu.

"Sumnjam da je Mišel bio protiv Rezolucije. Nema razloga da verujem Milatoviću. On je sebe poslednjih pet dana pozicionirao kao funkcionera DPS-a. On samo misli da zastupa građane, ali može se raspisati i referendum, pa neka se građani izjasne da li podržavaju Rezoluciju ili ne. Videlo bi se jasno da podržavaju, a to se prelilo i na Skupštinu. Poslanici su je izglasali. Zaista mi nije jasno zašto je Milatović bio protiv Rezolucije", rekao je Vučurović.

Dodao je i da je Milatović neiskusan političar, te da bi trebalo da se otrgne od "medijskog koncerna" jer su svi političari koji su bili pod kontrolom tog koncerna propali.

image