Srbija i Balkan

Vučić čestitao Starmeru: Srbija ostaje posvećena jačanju odnosa sa Velikom Britanijom

Republika Srbija ostaje iskreno posvećena jačanju odnosa sa Velikom Britanijom i otvaranju novih puteva saradnje u oblastima od obostranog interesa, poručio je Vučić
Vučić čestitao Starmeru: Srbija ostaje posvećena jačanju odnosa sa Velikom Britanijom© Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Kiru Starmeru na izbornoj pobedi laburista na parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji.

"Čestitam Vam sa željom da velike i teške zadatke koji su pred koji su pred Vama obavljate sa uspehom, na dobrobit svih Vaših građana. Republika Srbija ostaje iskreno posvećena jačanju odnosa sa Velikom Britanijom i otvaranju novih puteva saradnje u oblastima od obostranog interesa", napisao je Vučić na Iksu.

Laburisti Kira Starmera pobedili su posle 14 godina na jučerašnjim izborima Konzervativnu partiju Rišija Sunaka.

Britanski premijer i lider konzervativaca Riši Sunak napustio je Dauning strit 10, nakon što je jutros priznao poraz na parlamentarnim izborima i čestitao lideru laburista Kiru Starmeru na pobedi.

Prema izlaznim anketama, laburisti su na jučerašnjim parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji osvojili 410 mesta od ukupno 650 mesta u Donjem domu parlamenta, čime je okončano 14 godina vlade koju predvode konzervativci. Partija premijera Rišija Sunaka osvojila je samo 131 mesto, preneo je Rojters.

image