Svet

Izraelski napad na izbeglički kamp: Ubijeno 90 Palestinaca u Kan Junisu

Meta današnjeg izraelskog napada na Kan Junis na jugu Pojasa Gaze bio je šef vojnog krila Hamasa Mohamed Deif, rekao je neimenovani izraelski zvaničnik, preneo je Radio izraelske vojske
Izraelski napad na izbeglički kamp: Ubijeno 90 Palestinaca u Kan Junisu© AP Photo/Jehad Alshrafi

Oko 90 Palestinaca ubijeno je, a više od 300 je ranjeno u današnjem izraelskom napadu na kamp u Kan Junisu u kojem su smešteni raseljeni, podaci su Ministarstva zdravlja u okupiranoj palestinskoj enklavi.

Meta današnjeg izraelskog napada na Kan Junis na jugu Pojasa Gaze bio je šef vojnog krila Hamasa Mohamed Deif, rekao je neimenovani izraelski zvaničnik, preneo je Radio izraelske vojske. Nije jasno da li je Deif ubijen u tom napadu iako je neimenovani zvaničnik Hamasa izjavio da su sve žrtve civili, prenosi AP.

Takođe, kanal "Al Arabija" je prethodno objavio da je komandant jedne od jedinica palestinskog pokreta Hamas, Rafija Salama, ubijen u poslednjem udaru Izraela na provinciju Kan Junis na jugu Pojasa Gaze.

Ministarstvo zdravlja u Pojasu Gaze još nije zvanično saopštilo broj poginulih.
"Al Džazira" je javila da je u napadu na kamp u oblasti Al-Mavasi u Kan Junisu ubijeno više od 50 ljudi, a da je na desetine njih ranjeno.

Izraelski ratni avioni ispalili su pet projektila na raseljene u blizini kružnog toka Al-Nus, navodi "Al Džazira".

image