Svet

Fotograf "Njujork tajmsa" zabeležio let metka ispaljenog na Trampa (FOTO)

Fotograf, koji je više od četiri decenije slikao predsednike SAD, rekao je da je događaj počeo kao "standardan, tipičan skup"
Fotograf "Njujork tajmsa" zabeležio let metka ispaljenog na Trampa (FOTO)© Tanjug/AP Photo/Gene J. Puskar

"Njujork tajms" objavio je fotografiju na kojoj se vidi metak kojim je ranjen bivši šef Bele kuće i predsednički kandidat Donald Tramp, u trenutku atentata na predizbornom skupu u Pensilvaniji. Fotograf koji se našao na pravom mestu u pravo vreme je veteran ovog američkog lista Dag Mils.

Fotograf, koji je više od četiri decenije slikao predsednike SAD, rekao je da je događaj počeo kao "standardan, tipičan skup", a on je s kolegama bio u tzv. tampon-zoni samo nekoliko metara od Trampa.

"Odjednom su se čula tri ili četiri glasna praska, ali ni na kraj pameti mi nije bilo da su to zapravo pucnji. Mislio sam da se čuje neko vozilo", priseća se Mils, te dodaje da je nastavio da fotografiše, no da ubrzo više nije video nekadašnje predsednika jer su ga okružili agenti Tajne službe, a na bini su se pojavili snajperisti.

Prema Milsovim rečima, iako je na fotografijama Tramp izgledao prkosno s podignutom pesnicom, već trenutak kasnije bio je u šoku.

Fotograf je izjavio da mu se u celoj karijeri ništa slično nije desilo – nikada nije prisustvovao strašnijoj sceni.

image