Svet

Vens: Ako Tramp pobedi, svima će nam biti bolje - razgovaraće i s Putinom

Trampov kandidat za njegovog zamenika na mestu predsednika SAD Džejms Dejvid Vens potvrdio je da će Tramp biti spreman da razgovara sa Moskvom kako bi se što pre stavila tačka na rusko-ukrajinski sukob, i SAD okrenule glavnom problemu - Kini
Vens: Ako Tramp pobedi, svima će nam biti bolje - razgovaraće i s Putinom© Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Ukoliko Donald Tramp pobedi na sledećim predsedničkim izborima svima će biti bolje, rekao je republikanski kandidat za zamenika predsednika SAD Džejms Dejvid Vens.

Vens nije odgovorio na pitanje "RIA Novosti" kako bi Vašington trebalo da sarađuje s Moskvom, a Donald Tramp nije odgovorio na pitanje TASS-a da li je spreman da pregovara s ruskim liderom Vladimirom Putinom, u slučaju pobede.

Ipak, Vens je u intervjuu "Foks njuzu" rekao:

"Donald Tramp je obećao da će pregovarati s Rusijom i Ukrajincima kako bi se brzo okončao ovaj problem i kako bi Amerika mogla da se fokusira na pravi problem, a to je Kina".

To će, kako je objasnio, pomoći i da se izbegne rizik eskalacije sukoba i nuklearnog rata, prenose "RIA Novosti".

Uz to, ovaj američki senator iz države Ohajo zapitao se kakav to cilj SAD imaju kada izdvajaju više milijardi dolara za pomoć Ukrajini.

"Šta pokušavamo da postignemo?", upitao je. 

"Rusija ne bi izvršila ′invaziju′ na Ukrajinu da je predsednik bio Donald Tramp. Svi se slažu sa ovim. Čak se i mnoge moje kolege demokrate privatno slažu s tim", zaključio je Vens.

image