Svet

Mediji: Porodica američkog lidera priprema plan kako da povuče Bajdena iz predsedničke trke?

Izvori navode da, ukoliko osamdesetjednogodišnji predsednik SAD odluči da se ipak ne kandiduje za još jedan mandat, to će biti urađeno u cilju pružanja podrške celoj Demokratskoj partiji i jačanje njenih izgleda da u novembru pobedi Donalda Trampa
Mediji: Porodica američkog lidera priprema plan kako da povuče Bajdena iz predsedničke trke?Getty © Antonio Masiello / Stringer

Porodica američkog predsednika Džozefa Bajdena smišlja plan kako da se aktuelni lider povuče iz predsedničke trke, javio je američki En-Bi-Si, pozivajući se na neimenovane izvore.

Izvori navode da, ukoliko osamdesetjednogodišnji predsednik SAD odluči da se ipak ne kandiduje za još jedan mandat, to će biti urađeno u cilju pružanja podrške celoj Demokratskoj partiji i jačanje njenih izgleda da u novembru pobedi Donalda Trampa.

"Bajdenova porodica je odvojeno razgovarala o tome kako bi on želeo da završi svoju predizbornu kampanju tako da to bude u skladu sa njegovim rasporedom i unapred smišljenim planom", javlja En-Bi-Si.

Kako se dalje navodi, među pitanjima koja zabrinjavaju Bajdenov krug ljudi je i uticaj izborne trke na njegovo zdravlje, porodicu i stabilnost u zemlji.

Ipak, "RIA Novosti" podsećaju da su mediji, nakon nedavne vrlo neuspešne debate sa Trampom i poziva javnosti da odustane od kandidature, pisali da Bajden, zapravo, ostaje u predsedničkoj trci i to baš po nagovoru svoje porodice. 

Za sada, zvaničan stav Bajdenovog tima je da on ne odustaje od izbora u novembru i da će, iako trenutno boluje od virusa korona, nastaviti sa svojim obavezama već sledeće nedelje.  

image