Svet

Đorđa Meloni: I dalje mogu da sarađujem sa Ursulom fon der Lajen

Partija italijanske premijerke, Braća Italije, glasala je protiv toga da Fon der Lajenova bude izabrana za još jedan mandat na čelu Evropske komisije
Đorđa Meloni: I dalje mogu da sarađujem sa Ursulom fon der LajenGetty © Alessandra Benedetti - Corbis/Corbis

Italijanska premijerka Đorđa Meloni izjavila je danas da će i dalje moći da sarađuje sa predsednicom Evropske komisije (EK) Ursulom fon der Lajen, uprkos tome što je njena partija Braća Italije glasala protiv toga da Fon der Lajenova bude izabrana za drugi mandat na toj funkciji.

Meloni je u intervjuu za "Korijere dela sera" rekla da je do sada sarađivala sa Fon der Lajenovom i da će nastaviti to da čini i u budućnosti jer, kako je navela, obe političarke "imaju odgovornost i svesne su njihovog značaja".

Melonijeva je istakla da podržava izjavu Fon der Lajenova u obraćanju Evropskom parlamentu o potrebi kontrole migracija.

Italijanska premijerka je naglasila značaj Italije kao treće po veličini privrede u EU, ocenjujući i da ima najstabilniju vladu od svih velikih zemalja članica Unije.

"Svi prepoznaju težinu i ulogu Italije", navela je Melonijeva, preneo je Rojters.

Ona je takođe rekla da će moći da sarađuje sa onim ko bude izabran za predsednika SAD na izborima u novembru.

"Za mene je važna snaga saveza sa SAD", istakla je Melonijeva, navodeći da na to ne može da utiče promena u Beloj kući.

Fon der Lajenova izabrana je u četvrtak u Evropskom parlamentu (EP) za novi petogodišnji mandat na funkciji predsednice EK.

image