Svet

"Najnoviji modni trend" Trampovih pristalica - zavoj na uhu (FOTO)

Mnoge pristalice Donalda Trampa pojavile su se na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji sa zavojem na desnom uhu, od kojih su neki bili u bojama američke zastave ili nosili različite slogane
"Najnoviji modni trend" Trampovih pristalica - zavoj na uhu (FOTO)Getty © Andrew Harnik/Getty Images

Pristalice Donalda Trampa pojavile su se ove nedelje na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji (RNC) u Milvokiju sa zavojem na uhu u znak solidarnosti sa predstavničkim kandidatom te stranke.

Tramp je za dlaku izbegao smrt na mitingu u Batleru u Pensilvaniji prošlog vikenda, kada mu je metak atentatora promašio glavu za centimetar i umesto toga okrznuo uho. Tramp se na RNC, gde se ujedno prvi put obratio javnosti nakon atentata, pojavio sa zavijenim desnim uhom.

Zavoji koje su Trampove pristalice nosile varirale su od običnih belih, do onih u bojama američke zastave, natpisima "Tramp 2024", ili porukom "borba, borba, borba", što je Tramp uskliknuo s pesnicom podignutom u vazduh nekoliko trenutaka nakon što je upucan.

"Pomažemo predsedniku Trampu da donese novu modnu izjavu. Solidarni smo sa njim zbog njegove rane, i samo želimo da zna koliko ga volimo", rekla je delegat iz Arizone Suzan Elsvort za Rojters.

Džo Neglia, takođe iz Arizone, rekao je za En-Bi-Si njuz da misli da će zavoji postati "najnoviji modni trend" među Trampovim pristalicama, poput crvenog kačketa sa motom "Učinimo Ameriku ponovo velikom".

"Potreban nam je simbol (koji poručuje) da političko nasilje nije prihvatljivo u Americi", rekao je delegat iz Teksasa Džekson Karpenter za "Vašington post".

Zavoji nisu bili jedini zabavni aspekt RNC-a. Čuveni kečer Hulk Hogan pocepao je majicu tokom govora u kojem je istakao svoju podršku Trampu.

Četvorodnevna konvencija kulminirala je obraćanjem samog Trampa u udarnom terminu, kada je formalno prihvatio nominaciju stranke za predsedničke izbore u novembru. Tramp je rekao da je nakon pucnjave u Batleru potpuno izmenio prvobitni govor koji je ciljao na Bajdenovu politiku, i umesto toga napisao govor koji je za cilj imao da "ujedini naciju".

image