Svet

Tramp: Primio sam metak za demokratiju

Lider republikanaca kritikovao je Demokratsku partiju istakavši da ona ne počiva na demokratskim principima budući da žele da uklone svog predsedničkog kandidata
Tramp: Primio sam metak za demokratiju© Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Nekadašnji šef Bele kuće i republikanski kandidat na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp odbacio je optužbe da je opasnost za demokratiju, rekavši da je prošle nedelje "primio metak za demokratiju".

Tramp je ovo izjavio na predizbornom mitingu u Mičigenu, jednoj od kolebljivih država, dakle onih koje će odlučiti ishod novembarskih izbora, a gde se obratio pristalicama prvi put nakon što je prošle sedmice na njega izvršen atentat.

Bivši šef Bele kuće komentarisao je da u ovom trenutku šefovi Demokratske partije "besomučno pokušavaju da ponište rezultate svojih unutarstranačkih izbora" kako bi izbacili "pokvarenog Džoa Bajdena s glasačkih listića".

"Kao što vidite, Demokratska stranka nije partija koja se drži demokratije. Oni su zaista neprijatelji demokratije", dodao je Tramp.

Potom je rekao da upravo iz njihovog tabora stalno poručuju da je on pretnja demokratiji.

"Stalno govore: 'On je pretnja demokratiji...' Ja kažem: 'Šta sam dođavola uradio za demokratiju? Prošle nedelje sam dobio metak za demokratiju'", istakao je Tramp u Mičigenu.

Lider republikanaca nastavio je s kritikama svojih protivnika rekavši da demokrate "nemaju pojma ko je njihov kandidat, a nemamo ni mi".

Mogućem budućem predsedniku SAD na bini se pridružio i senator iz Ohaja Džej Di Vens, koga je izabrao za svog kandidata za potpredsednika.

"On se zalaže za one koji snažno rade. Biće odličan potpredsednik", rekao je Tramp.

Takođe, ponovio je da se za govornicom u Mičigenu pojavio samo zahvaljujući božjoj pomoći.

"Suočimo se s tim, nešto posebno se dogodilo prošle sedmice. Tu sam samo uz božju pomoć, inače ne bih bio pred vama", rekao je Tramp.

image