Svet

Tramp: Bajden odlazi kao najgori predsednik u istoriji SAD

Republikanski kandidat smatra da će lakše pobediti Kamalu Haris nego što bi bio slučaj s Bajdenom, iako ona još nije zvanično nominovana
Tramp: Bajden odlazi kao najgori predsednik u istoriji SADGetty © Bill Pugliano/Getty Images

Kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp rekao je danas, nakon povlačenja aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena iz kampanje, da Bajden "odlazi kao do sada najgori predsednik" u istoriji te zemlje.

U telefonskom razgovoru za Si-En-En, nekoliko minuta nakon što je Bajden saopštio da se povlači, Tramp je rekao da misli da će potpredsednicu Kamalu Haris lakše pobediti nego što bi pobedio Bajdena, iako još nije poznato da li će ona biti kandidat demokrata za predsednika.

Tramp je istakao i da može brzo da "popraviti štetu" koja je naneta zemlji tokom Bajdenovog predsedavanja.  

Republikanski kandidat, koji je nedavno za dlaku preživeo atentat tokom predizbornog skupa u Batleru, Pensilvanija, rekao je da Bajden "nikada nije ni bio" sposoban da se kandiduje za predsednika, niti da služi kao predsednik. 

"Pokvareni Džo Bajden nikada nije bio sposoban da se kandiduje za predsednika, a sigurno nije sposoban da služi, niti je ikada bio. Do pozicije predsednika je došao samo lažima, lažnim vestima, a ne napuštajući svoj podrum. Svi oko njega, uključujući njegovog doktora i medije, znali su da on nije sposoban da bude predsednik", naveo je Tramp u objavi na svojoj platformi "Istina" (Truth).

Tramp je rekao da je Bajden kao predsednik loše uradio što je pustio milione migranata da uđu u SAD, kako je naveo, potpuno neprovereni, od kojih su mnogi došli iz zatvora, psihijatrijskih ustanova, kao i rekordan broj terorista.

"Mnogo ćemo patiti zbog njegovog predsedavanja, ali ćemo vrlo brzo sanirati štetu koju je napravio", naveo je Tramp.

Bajden se povukao danas iz kampanje za reizbor na predsedničkim izborima 5. novembra.

Aktuelni predsednik SAD je na platformi Iks poručio da veruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsednika do kraja mandata.

Džej Di Vens optužio Kamalu da "laže" o Bajdenovim mentalnim sposobnostima

Republikanski kandidat za potpredsednika SAD Džej Di Vens optužio je danas američku potpredsednicu Kamalu Haris da "laže" o mentalnim sposobnostima američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Vens tvrdi da je Haris lagala gotovo četiri godine o Bajdenovim mentalnim sposobnostima, "opterećujući naciju predsednikom koji ne može da radi taj posao".

"Džo Bajden je bio najgori predsednik u mom životu i Kamala Haris je bila tu sa njim na svakom koraku. Tokom poslednje četiri godine, ona je podržavala Bajdenovu politiku otvorenih granica", naveo je Vens, preneo je Si-En-En.

Vens je napisao na platformi X da su republikanski predsednički kandidat Donald Tramp spremni da spasu Ameriku, ko god budu kandidati demokrata.

Pre Bajdenove objave da se povlači iz kampanje za reizbor, Vens je tvrdio da predsednik treba da podnese ostavku ako se povuče iz trke za izbore 5. novembra.

image