Svet

Džordž Kluni podržao kandidaturu Kamale Haris "u njenoj istorijskoj potrazi za avanturom"

Džozef Bajden je pokazao šta je pravo vođstvo tako što je odlučio da se povuče iz trke i da ne traži reizbor za drugi mandat, ocenio je američki glumac i pristalica Demokratske stranke
Džordž Kluni podržao kandidaturu Kamale Haris "u njenoj istorijskoj potrazi za avanturom"© Dia Dipasupil/Getty Images

Američki glumac Džordž Kluni, koji je posle katastrofalnog nastupa američkog predsednika Džozefa Bajdena na debati sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom pozvao Bajdena da odustane od borbe za reizbor, podržao je njegovu zamenu, potpredsednicu Kamalu Haris.

"Svi smo uzbuđeni što ćemo učiniti sve što možemo da podržimo potpredsednicu Haris u njenoj istorijskoj potrazi za avanturom", kazao je glumac, a preneo je Si-En-En.

Prema njegovim rečima, Bajden je pokazao "šta je pravo vođstvo" tako što je odlučio da se povuče iz trke i da ne traži reizbor za drugi mandat.

Podsetimo, američki glumac i pristalica Demokratske stranke pozvao je nedavno američkog predsednika Džozefa Bajdena da odustane od kandidature za reizbor.

Kluni je u članku "Njujork tajmsa" naveo da voli Bajdena, ali je ocenio da bi Demokratska stranka izgubila predsedničku trku, kao i svaku kontrolu u Kongresu sa Bajdenom kao kandidatom.

"Ovo nije samo moje mišljenje. Ovo je mišljenje svakog senatora i člana Kongresa i guvernera s kojima sam razgovarao nasamo", istakao je Kluni, preneo je AP.

Ranije je "Njujork post", pozivajući se na izvore, objavio da je Bajden do poslednjeg odolevao pozivima kolega iz stranke da prekinu predizbornu kampanju dok su oni pokrenuli plan "puča u Beloj kući" protiv predsednika.

Saradnici šefa države bili su spremni da se protiv Bajdena pozovu na 25. amandman na Ustav SAD, proglašavajući ga nesposobnim da nastavi da obavlja svoje dužnosti i primoravajući ga da podnese ostavku, a u tom slučaju bi predsednička funkcija automatski prešla na Harisovu.

image