Svet

Tramp sa Netanjahuom na Floridi 25. jula

Izraelski premijer je zatražio sastanak sa Donaldom Trampom, kako bi osigurao njegovu podršku za izraelsku politiku prema Gazi i Zapadnoj obali
Tramp sa Netanjahuom na Floridi 25. jula© Brandon Bell/Getty Images

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da planira da ugosti izraelskog premijera Benjamina Netanjahua na svom imanju Mar-a-Lago, na Floridi 25. jula.

Ranije je list "Politiko", pozivajući se na izvore, izvestio da će Trampov sastanak sa Netanjahuom biti održan ove nedelje.

Kako se navodi, Netanjahu je zatražio sastanak sa Trampom, kako bi osigurao njegovu podršku za izraelsku politiku prema Gazi i Zapadnoj obali.

Predstavnici Netanjahuovog i Trampovog tima su proteklih dana razgovarali o mogućnosti da se dvojica lidera sastanu uživo, potencijalno na Floridi.

Republikanac je prvobitno objavio na svojoj platformi "Truth sošl" da se "raduje sutrašnjem sastanku sa Benjaminom Netanjahuom", ali je nekoliko minuta kasnije uredio objavu kako bi naznačio da je njihov sastanak zakazan za četvrtak.

Osim toga, predviđeno je da se izraelski premijer sastane sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom i potpredsednicom Kamalom Haris, kao i da govori pred Kongresom SAD u sredu. 

image