Svet

Sportiste dočekalo neprijatno iznenađenje: Više učesnika Olimpijskih igara opljačkano (VIDEO)

Argentinski i australijski sportisti doživeli su neprijatna iskustva pred početak Olimpijskih igara

Više sportista koji će se nadmetati na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu opljačkano je, svega nekoliko dana pre svečanog otvaranja te sportske manifestacije.

Australijski "be-em-iks" biciklista Logan Martin objavio je da opljačkan nakon što je nepoznata osoba upala u vozilo u kom su se nalazile njegove stvari.

Martin (30) je saopštio da su ukradene torbe iz kombija, a na snimku koji je okačio na Instagramu se vidi da je staklo na tom vozilu slomljeno. On je saopštio da lopovi nisu dirali bicikle.

"Lud početak putovanja", rekao je jedan od australijskih sportista na snimku.

Martin je rekao da je većina njegovih stvari bila u njegovoj sobi, ali je u incidentu izgubio novčanik, ranac i nekoliko drugih stvari.

Australijski biciklisti su kasnije pronašli svoje kofere i razbacane stvari u parku na drugoj strani ulice.

Među opljačkanim sportistima našao se i argentinski fudbaler Tijago Almado

"Dan pre prve utakmice nepoznata lica su upala u našu bazu. Stvari Tijaga Almade su ukradene", rekao je argentinski selektor Havijer Maskerano.

Selektor se požalio i na organizaciju Olimpijskih igara. "Svuda nam traže lične karte, a onda se dešava ovako nešto: na utakmici sa Marokom navijači su sedam puta upali na teren i onda nas gađali petardama", dodao je on.

Nezadovoljni navijači istrčali su na teren posle drugog gola Argentine u produžecima u meču prvog kola sa Marokom 24. jula, a argentinske fudbalere koji su slavili gol počeli su da gađaju predmetima sa tribina.

Dva sata nakon što su ekipe napustile teren saznalo se da utakmica nije završena, već suspendovana, a gol Argentine poništen.

Kao rezultat toga, timovi su morali da izađu na teren da bi završili utakmicu za oko tri minuta. Susret je završen rezultatom 2:1 u korist Maroka. Fudbalski savez Argentine podneo je žalbu FIFA.

Utakmicom između Argentine i Maroka otvoren je sportski program Olimpijskih igara u Parizu 2024.

image