Svet

Pariz: Ponovo otkazan trening za triatlon u Seni zbog zagađenosti

Jaki pljuskovi tokom ceremonije otvaranja Igara u petak preplavili su gradski kanalizacioni sistem, što je dovelo do ispuštanja neprečišćenih otpadnih voda u vodene tokove
Pariz: Ponovo otkazan trening za triatlon u Seni zbog zagađenostiwww.globallookpress.com © Jasper Jacobs/Keystone Press Agency

Organizatori Olimpijskih igara otkazali su i drugi dan treninga za triatlon na reci Seni koji je bio planiran za ponedeljak, nakon što su pljuskovi u Parizu zagadili vodu.

Triatlon bi trebalo da bude prvi olimpijski događaj koji će se održati na Seni, pre maratonskog plivanja u drugoj nedelji OI. Trening zakazan za nedelju takođe je otkazan zbog zagađenja.

Individualni triatlon za muškarce bi trebalo da počne u utorak u 8.00 časova, a u sredu će se održati individualna disciplina za žene. Organizatori napominju da će doneti odluku u poslednjem trenutku kada pregledaju najnovije laboratorijske rezultate.

Kvalitet vode u Seni zavisi od količine kiše koja pada u Parizu i okolini, navodi "Mond".

Jaki pljuskovi tokom ceremonije otvaranja Igara u petak preplavili su gradski kanalizacioni sistem, što je dovelo do ispuštanja neprečišćenih otpadnih voda u vodene tokove. Organizatori OI i Svetski triatlon (nekada poznat kao Svetska triatlonska unija) su, međutim, poručili da su "uvereni" da će se kvalitet vode dovoljno poboljšati pre početka takmičenja u utorak, uzimajući u obzir vremensku prognozu za narednih 48 sati.

Francuski list navodi da su testovi od početka jula dosledno pokazivali da je voda iz Sene previše zagađena, a da su nivoi bakterije ešerihija koli nekada bili i deset puta viši od dozvoljenih granica.

image