Svet

Nije se izgubio? Bajden ušao u avion nakon dočeka zatvorenika

Mnogi komentatori su zaključili da je američki predsednik nakon razmene zatvorenika greškom ušao u avion koji je iz Rusije dovezao američke zatvorenike, misleći da je to njegov prevoz
Nije se izgubio? Bajden ušao u avion nakon dočeka zatvorenika© Tanjug/AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Bela kuća je saopštila da je predsednik SAD ušao u avion koji je dovezao Amerikance iz ruskih zatvora u okviru razmene zatvorenika Moskve i Vašingtona kako bi se zahvalio posadi aviona što je njegove sunarodnike dovela kući.

Na snimcima sa dočeka Amerikanaca koji su u Rusiji optuženi za špijunažu, a razmenjeni su pre dva dana, može se videti kako Bajden nakon dočeka ulazi u avion i u njemu ostaje oko minut i četrdeset sekundi, dok ga potpredsednica Kamala Haris i članovi pratnje čekaju ispred. 

Mnogi na društvenim mrežama su zaključili da se američki predsednik ponovo zbunio, i da je ušao u avion misleći da je to njegov prevoz.

"Predsednik Bajden je želeo da se lično zahvali letačkoj posadi koja je ove hrabre pojedince dovela kući njihovim porodicama", rekao je zamenik sekretara za štampu Bele kuće Endrju Bejts za "Dejli meil" na pitanje šta je predsednik radio u avionu.

image