Svet

Robert Kenedi Mlađi razrešio misteriju o mrtvom medvedu i biciklu u Central parku

Još jedna bizarna priča vezana za nezavisnog predsedničkog kandidata koji u anketama beleži pad podrške glasača
Robert Kenedi Mlađi razrešio misteriju o mrtvom medvedu i biciklu u Central parkuGetty © Photo by Robert Nemeti/Anadolu via Getty Images

Nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert F. Kenedi Mlađi rekao je da je ostavio mrtvog medveda u Central parku u Njujorku pre decenije i da ga je postavio tako da izgleda kao da ga je udario bicikl.

U video-snimku u kojem razgovara s američkom glumicom Rozan Bar, Kenedi je rekao da je ovo ispričao ne bi li preduhitrio još neobjavljenu "Njujorkerovu" priču o tom incidentu.

"Jedva čekam da vidim kako ćete ovo spinovati", naveo je Kenedi na Iksu.

Prema njegovim rečima, pre deceniju se vozio do doline Hadson u američkoj državi Njujork kada je žena u kombiju ispred njega udarila mladog medveda i ubila ga. On je potom pokupio životinju ne bi li je odrao i pripremio njeno meso za jelo, ali pošto se zadržao na večeri u Njujorku s koje je morao pravo na aerodrom, nije želeo da je ostavi u kolima.

Imajući u vidu tadašnji niz nesreća na biciklima u Njujorku, a pošto je imao i stari bicikl u gepeku, rešio je da se našali i ostavi mrtvog medveda pored dvotočkaša u Central parku.

Inače, u oktobru 2014. godine "Njujork tajms" pisao je o misteriji mrtvog medveda, dok je policija pokrenula istragu.

Kenedi je rekao da je tada bio nervozan što će medveda povezati s njim nakon što su vesti bile na svakoj televiziji, ali da je srećom priča zamrla nakon nekog vremena sve do danas, deset godina kasnije, kada je "Njujorker" počeo da se raspituje o incidentu i pozvao ga.

"Politiko" konstatuje da je ovo još jedna bizarna priča vezana za nezavisnog predsedničkog kandidata koji u anketama beleži pad podrške glasača pošto se aktuelni predsednik SAD povukao iz izborne trke.

U maju ove godine Kenedi je objavio da mu je pre decenije iz mozga odstranjen mrtav parazit koji mu je pojeo deo moždanog tkiva. Takođe, negirao je da je jeo psa (bila je to koza) nakon što je prijatelj podelio fotografiju sa časopisom "Veniti fer" na kojoj se vidi kako se Kenedi sprema da ugrize ugljenisanu životinju.

Prema nedavnoj anketi Rojtersa/Ipsosa, Kenedi ima podršku osam odsto glasača.

image