Svet

Borelj osudio izraelski napad na školu u Gazi: Nema opravdanja za takve masakre

Užasnut sam snimkom iz škole u ​​Gazi koju je pogodio Izrael, u kojoj je navodno ubijeno desetine Palestinaca, naveo je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost
Borelj osudio izraelski napad na školu u Gazi: Nema opravdanja za takve masakreGetty © Alex Zea/Europa Press

Užasnut sam izraelskim udarom na školu u Pojasu Gaze, nema opravdanja za takve masakre, izjavio je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, komentarišući napad IDF-a na školu El Tabain u Gazi.

"Užasnut sam snimkom iz škole u ​​Gazi koju je pogodio Izrael, u kojoj je navodno ubijeno desetine Palestinaca. Najmanje 10 škola je na meti poslednjih nedelja. Nema opravdanja za ove masakre", napisao je Borelj na Iksu.

Prethodno su palestinske službe za vanredne situacije saopštile da je izraelski avion ispalio tri rakete na školu El Tabain u Gazi.

Pres TV je izvestio da je napad izraelske vojske na školu izveden tokom jutarnje molitve raseljenih stanovnika Gaze koji su se tamo sklonili.

Kancelarija za medije vlade u Gazi ocenila je da je izraelski napad na školu El Tabain u Gazi, u kojem je poginulo najmanje 100 ljudi, genocid i etničko čišćenje Palestinaca.

"Ovo se jasno može smatrati činom genocida i etničkog čišćenja protiv našeg palestinskog naroda. Okupaciona vojska je direktno bombardovala raseljene dok su obavljali jutarnju molitvu, što je dovelo do naglog porasta broja poginulih", ističe se u saopštenju, a prenosi "Al Džazira".

Izraelske odbrambene snage (IDF) najavile su napad na školu u Pojasu Gaze, tvrdeći da su u njoj smešteni borci Hamasa.

image