Svet

IDF tvrdi: Napad na školu u Gazi zbog pripadnika Hamasa, objavljene fotografije ubijenih

Iako izraelske snage tvrde da su im cilj bili pripadnici Hamasa, prema preliminarnim podacima, u napadu je ubijeno 100 ljudi koji su se okupili na jutarnjoj molitvi
IDF tvrdi: Napad na školu u Gazi zbog pripadnika Hamasa, objavljene fotografije ubijenih© Tanjug/AP Photo

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su da je najmanje 19 pripadnika Hamasa ubijeno u današnjem napadu na školu u Gazi.

"Nakon obaveštajne istrage može se konstatovati da je do sada ubijeno najmanje 19 terorista Hamasa i Islamskog džihada", navodi se u objavi IDF-a.

Navodi se da je udar izveden upotrebnom tri precizne rakete, ali da nije moguće da je šteta onolika koliku je prijavio Hamas.

Ranije danas, palestinske službe za vanredne situacije javile su da je izraelski avion ispalio tri rakete na školu Al-Tabain u Gazi, gde su se Palestinci okupili na jutarnjoj molitvi.

Prema preliminarnim podacima, u napadu je ubijeno 100 ljudi.

Bela kuća saopštila je danas da je "duboko zabrinuta" zbog izraelskog vazdušnog napada na školu u gradu Gaza u kojem je ubijeno oko 100 ljudi.

Bela kuća je u saopštenju izrazila zabrinutost zbog broja palestinskih civila koji umiru u Pojasu Gaze i dodala da su američki zvaničnici u kontaktu sa izraelskim kolegama.

Izraelski zvaničnici rekli su da su u napadu ciljani borci Hamasa, a Bela kuća je od Tel Aviva zahtevala više detalja o napadu, prenosi Rojters.

Alžir je danas zatražio sastanak Saveta bezbednosti UN u vezi sa izraelskim napadom na školu u Gazi. Neimenovani izvor nije izneo detalje o datumu i vremenu održavanja sednice SB UN.

image