Svet

Republikanka u kupaćem kostimu poručila hejterima: Vidi se da sam žensko!

Snimak kongresmenke sa Floride uzburkao duhove
Republikanka u kupaćem kostimu poručila hejterima: Vidi se da sam žensko!Getty © Tom Williams / Contributor

Ana Paulina Luna, član Predstavničkog doma američkog Kongresa sa Floride, oglasila se povodom video snimka na kojem nosi kupaći kostim sa izbornim sloganom Donalda Trampa, "Učinimo Ameriku ponovo sjajnom" (Make America Great Again, MAGA).

"Mogu da potvrdim da sam zaista nosila kupaće kostime i da može jasno da se vidi da sam biološki žena", prokomentarisala je na Iksu 35-godišnja Floriđanka koja je bila model i influenser pre nego što je izabrana u Kongres 2022..

"Priznajem, pošto su me demokrate razotkrile na TikToku, na plaži nosim bikini i mineralni losion za sunčanje", dodala je. "Bila sam i u 'Sports ilustrejtedu' i u 'Maksimu', dizajnirala bluze i kupaće kostime."

Video u kojem pozira u kostimu, koji je inače star nekoliko godina, postavio je jedan demokratski aktivista, uz komentar da bi Luna trebalo da radi kao kelnerica, a ne u Kongresu.

Ubrzo se oko snimka povela oštra polemika, u kojoj su demokrate i neki hrišćanski aktivisti prozivali članicu Kongresa za navodni nemoral, dok su je republikanci branili kao nekoga ko odlično izgleda i još bolje radi.

Luna je bila u redovima američke avijacije od 2009-2014, a posle je radila kao foto model. U Kongresu je od januara 2023. i trenutno vodi kampanju za reizbor na Floridi. Jedan od amandmana koji je predložila je tražio da se svi članovi Kongresa koji glasaju za podršku Ukrajini mobilišu i pošalju na front.

image