Svet

Tramp: Mask će biti šef vladine Komisije za efikasnost, ukoliko ponovo postanem predsednik

"Spreman sam da služim Americi ako se ukaže prilika", poručio je Mask na Iksu
Tramp: Mask će biti šef vladine Komisije za efikasnost, ukoliko ponovo postanem predsednik© Photo by Selcuk Acar/Anadolu via Getty Images

Bivši predsednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim predsedničkim izborima Tramp rekao je da će, ukoliko bude ponovo izabran, njegova administracija oformiti Komisiju za efikasnost "inspirisanu Ilonom Maskom" koja će vršiti reviziju američkih vladinih agencija.

"Po savetu Ilona Maska uspostaviću vladin komitet za efikasnost koji će sprovesti sveobuhvatnu finansijsku reviziju i reviziju cele savezne vlade, nakon čega će dati preporuke za drastične reforme", rekao je republikanac.

Tramp je o tom planu nedeljama razgovarao sa svojim pomoćnicima, rekli su izvori Rojtersu. Sada je tu ideju prvi put izneo javno, u govoru njujorškom ekonomskom klubu u četvrtak, dodajući da je Mask prihvatio da vodi potencijalno novo vladino telo.

On nije precizirao kako će takva komisija funkcionisati, osim da će usvojiti plan za otklanjanje "prevara i neredovnih plaćanja" u prvih šest meseci postojanja.

Kako ocenjuje "Aksios", američka javnost retko ima priliku da vidi kako ideja uticajnog poslovnog lidera ulazi u platformu kampanje.

"Spreman sam da služim Americi ako se ukaže prilika", napisao je Mask na svojoj platformi Iks u četvrtak.

image