Svet

Odradiću 11. septembar: Bajden pokazao zašto je demokratama (i Amerikancima) bolje bez njega (VIDEO)

Američki predsednik šokirao je mnoge svojim komentarima uoči predsedničke debate
Odradiću 11. septembar: Bajden pokazao zašto je demokratama (i Amerikancima)  bolje bez njega (VIDEO)Getty © Anadolu / Contributor

Američki predsednik Džozef Bajden ponovo je zabrljao, ovoga puta neprimerenim komentarom o napadu na SAD 11. septembra 2001.

Gafovima sklon 81-godišnji lider najmoćnije zemlje sveta rekao je novinarima, uoči debate njegove potpredsednice Kamale Haris i bivšeg predsednika Donalda Trampa, da će "odraditi 11. septembar".

"Idem na unukin rođendan u Njujork. Onda ćemo gledati debatu, a sutra ću odraditi 11. septembar", rekao je on novinarima, misleći na dan kada se obeležava teroristički napad na SAD.

Tom prilikom su pripadnici Al Kaide oteli avione i njima se zarili u zgrade Svetskog trgovinskog centra u Njujorku i Pentagona blizu Vašingtona.

Bajden se posle čitavog niza gafova i katastrofalnog učinka na prvoj predsedničkoj debati sa Trampom, povukao iz trke za reizbor i podržao Kamalu Haris, kao kandidata demokrata.

Koliko će podrška predsednika koji će ostati upamćen po tome da priča sa nevidljivim/pokojnim ljudima, drema na međunarodnim događajima, pada niz stepenice, sa bicikla, ostaje da se vidi.

Njegova zamenica pokazala se boljom od njega na noćašnjoj debati, u smislu da je bila koncentrisana, budna i koliko-toliko koherentna.

image