Svet

Mask upozorava: Pitanje je vremena kada će se u SAD ponoviti 11. septembar

Američki milijarder i vlasnik "Tesle" reagovao je na objavu biznismena Viveka Ramasvamija da će SAD otvoriti put "još jednoj tragediji u razmerama napada 11. septembra", ako se kriza na južnoj granici te zemlje ne reši
Mask upozorava: Pitanje je vremena kada će se u SAD ponoviti 11. septembarwww.globallookpress.com © Dominika Zarzycka/Keystone Press Agency

Američki milijarder i vlasnik "Tesle" Ilon Mask ocenio je da je pitanje vremena kada će se, zbog priliva migranata u Sjedinjene Države, ponoviti teroristički napad istih razmera kao onaj na kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra u Njujorku i zgradu Pentagona 11. septembra 2001. godine.

Biznismen Vivek Ramasvami naveo je na Iksu da će SAD otvoriti put "još jednoj tragediji u razmerama napada 11. septembra", ako se kriza na južnoj granici te zemlje ne reši. Prema njegovim rečima, čak i ako samo 0,1 odsto ilegalnih migranata ima neprijateljske namere, reč je o desetinama hiljada potencijalnih napadača.

"Samo je pitanje vremena", napisao je Mask u komentarima na Ramasvamijevu objavu.

SAD beleže rekordne brojke ilegalne migracije, pri čemu su granični zvaničnici zabeležili 302.000 ilegalnih prelazaka granice u decembru 2023. godine, što je najveći broj u jednom mesecu.

Osim toga, vlasti su zabeležile rekordan broj ilegalnih imigranata u sve tri godine koliko je SAD predvodio Džozef Bajden.

image
VV inauguration
banner