Svet

Porodice sa Zapada prihvataju Putinovu ponudu: Sele se u Rusiju bežeći od "vouk" ideologije

"Želja da se porodice presele u Rusiju pojavila se na Zapadu u svetlu ukidanja tradicionalnih moralnih i porodičnih vrednosti u američkom društvu, kao i njihovog lošeg obrazovnog sistema", objasnila je general-major Irina Volkova iz ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova
Porodice sa Zapada prihvataju Putinovu ponudu: Sele se u Rusiju bežeći od "vouk" ideologije© Photo by Artem Priakhin/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Nekoliko britanskih porodica već je podnelo zahtev da prihvate ponudu ruskog predsednika Vladimira Putina i presele se u Rusiju kako bi pobegli od "vouk" ideologije i živeli u državi u kojoj se cene tradicionalne vrednosti.

Kako je preneo britanski "Dejli mejl", već je 17 osoba kontaktiralo ruske diplomate u Britaniji tražeći detalje o Putinovim brzim boravišnim dozvolama.

Kremlj je ranije saopštio da Rusija menja imigracione zakone kako bi pomogla ljudima koji dele tradicionalne ruske duhovne i moralne vrednosti.

Rusija je otvorila novu šemu tako što je dozvolila boravak američkom paru Leu Lajonelu i Šantel Felis zajedno sa njihovom decom od 16, 14 i 11 godina.

"Lično želim da se zahvalim vašem predsedniku Putinu što je omogućio Rusiji da postane dobro mesto za porodice u ovoj svetskoj klimi", rekao Lajonel dodajući da će iskoristiti priliku za dobrobit njegove porodice.

Drugi par, Kanađanin Aren Fejnstra sa suprugom, napustio je Ontario i sa osmoro dece se preselio u Rusiju.

"Nismo se osećali bezbedno sa našom decom tamo. Mnogo je levičarske ideologije, LGBTK, trans...samo mnogo stvari sa kojima se ne slažemo, a koje oni tamo propovedaju. Želeli smo da pobegnemo od toga zbog naše dece. Pored toga presudio je i ekonomski faktor. Želeli smo da se bavimo poljoprivredom i smatrali smo da je Rusija za to najbolja", poručio je Fejnstra, prenosi "Dejli mejl".

"Želja da se porodice presele u Rusiju pojavila se na Zapadu u svetlu ukidanja tradicionalnih moralnih i porodičnih vrednosti u američkom društvu, kao i njihovog lošeg obrazovnog sistema", objasnila je general-major Irina Volkova iz ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ruska poslanica Marija Butina rekla je povodom programa za ruske medije da na Zapadu postoji "liberalna diktatura".

"Važno je naglasiti da narodi ovih zemalja nisu naši neprijatelji, već njihove vlade koje su poludele i nameću takvu politiku", rekla je ona.

Kako je dodala, u Nemačkoj se, na primer dešava da dete dođe u školu i ako ne podržava LGBT agendu odvode ga i šalju na prevaspitavanje.

Ona je rekla da bi mnogi zapadnjaci "želeli da svoju budućnost povežu sa Rusijom upravo zato što tu imaju priliku za slobodu i tradicionalni način života".

"I to nisu nužno poljoprivrednici, mnogi od njih su predstavnici akademskih krugova, nastavnici, lekari, profesori", zaključila je Butina. 

image