Svet

Srbi za Trampa: Dok predsednika hoće da ubiju, nas hoće da likvidiraju propagandom i cenzurom

Instagram nalog organizacije Amerikanaca srpskog porekla suspendovan je usled "koordinisanog napada propagandnih medija", saopštila je organizacija
Srbi za Trampa: Dok predsednika hoće da ubiju, nas hoće da likvidiraju propagandom i cenzuromGetty © Brandon Bell

Organizacija Amerikanaca srpskog porekla "Srbi za Trampa" saopštila je da im je, usled "koordinisanog napada propagandnih medija", suspendovana instagram stranica, za koju navode da je najpraćeniji nalog ove organizacije na društvenim mrežama. 

"Dok podle sile pokušavaju da eliminišu predsednika Trampa fizički, mi se suočavamo s pokušajem likvidacije putem proizvedenog lažnog i opasnog narativa. Sloboda govora kao jedan od svetih gralova naše velike nacije umire u tami brutalnih komunističkih taktika medija i velikih tehnoloških oligarha koji se mešaju u izbore", navodi se u saopštenju organizacije, koji je potpisala osnivač prof. dr Olga Ravasi.

Kako se navodi u saopštenju, pokušaj "ubistva američkih građanskih sloboda je otrežnjujući podsetnik da radikalna levica nastavlja opasnim putem koji cepa ovu naciju dok potpiruje klevetu, pretnje nasiljem i ekstremizam".

"Ovaj brutalni, dehumanizujući napad na političke protivnike, bivšeg predsednika i aktuelnog vodećeg političkog kandidata, njegove saveznike i pristalice, će značiti kraj svih nas", navodi se u saopštenju. 

Britanski "Gardijan" je ranije ovog meseca pisao da se prof. dr Ravasi i neki drugi Trampovi saradnici nalaze u upravnom odboru portala "Intelidženser", te ih je optužio da promovišu "proruske stavove o ratu u Ukrajini" i narative o "izbornoj prevari" u SAD.

image