Svet

En-Bi-Si: Harisova se distancirala od Bajdena, predsednik SAD ljubomoran što ne dobija medijsku pažnju

Predsedniku SAD navodno teško pada to što više nije interesantan medijima
En-Bi-Si: Harisova se distancirala od Bajdena, predsednik SAD ljubomoran što ne dobija medijsku pažnjuGetty © Chip Somodevilla

Predsednik SAD Džozef Bajden privatno se žali da više niko ne hvali njegove zasluge pošto je pažnja američkih medija preusmerena na demokratskog predsedničkog kandidata Kamalu Haris, tvrdi "En-Bi-Si njuz", pozivajući se na insajdere.

Bajden je prekinuo svoju kampanju i podržao potpredsednika Haris nakon debakla na debati s republikanskim kandidatom Donaldom Trampom. En-Bi-Si navodi da se Harisova od tada distancirala od Bajdena.

Bajdena je "posebno pogodio" trenutak tokom debate Harisove sa Trampom prošlog meseca, kada je rekla: "Jasno je da ja nisam Džo Bajden, a sigurno nisam Donald Tramp. A ono što nudim je nova generacija rukovodstva za našu zemlju".

Harisova je to rekla u odgovoru Trampu koji je ono šta je u medijima predstavljeno kao njen program poistovetio s Bajdenovim. U međuvremenu je istu rečenicu ponovila nekoliko puta u različitim prilikama.

Zvaničnik kampanje Harisove je za "En-Bi-Si" rekao da "nije bilo istinskog interesovanja o njegovim (Bajdenovim) dostignućima tokom njegove kandidature. To je i dalje tako".

Drugi izvor je rekao da predsednik SAD "u potpunosti razume opšti nedostatak pominjanja 'bajdenomije' (ekonomske politike aktuelne administracije) i 'Džoa Bajdena'" u političkim diskusijama. Iako želi da Harisova pobedi, Bajden je ogorčen zato što smatra da je zapostavljen, navodi se u izveštaju.

Pre odluke da napusti predsedničku trku, Bajdenova kampanja se trudila da prikrije primere Bajdenove kognitivne slabosti i konfuzije u njegovim javnim nastupima, što su mnogi birači shvatili kao potvrdu da kapaciteti 81-godišnjeg političara opadaju.

Zvaničnici bi odbacili kao lažne takve snimke, a koje je Republikanska partija koristila kao municiju za kritike tadašnjeg demokratskog kandidata.

Tokom prošlonedeljnog pojavljivanja u programu "Pogled" (The View), Bajden je insistirao da je mogao da pobedi Trampa na izborima.

image