Svet

Iranski ministar odbrane: Razmeštanje THAAD-a u Izraelu je psihološki rat i zastrašivanje

Portparol Pentagona Pat Rajder izjavio je 15. oktobra da su prve komponente američkog protivraketnog sistema THAAD i grupa američkih vojnika stigli u Izrael
Iranski ministar odbrane: Razmeštanje THAAD-a u Izraelu je psihološki rat i zastrašivanjewww.globallookpress.com © US Army

Iran smatra da američko raspoređivanje protivraketnog sistema THAAD u Izraelu "nije problem" i da to nije ništa drugo do element psihološkog ratovanja i zastrašivanja, rekao je iranski ministar odbrane brigadni general Aziz Nasirzadeh.

"Ovo nije prvi put da se postavlja pitanje raspoređivanja odbrambenog raketnog sistema THAAD. To je samo element psihološkog ratovanja. Ne vidimo nikakav poseban problem u tome", izjavio je iranski ministar, prenosi agencija IRNA.

Portparol Pentagona Pat Rajder izjavio je 15. oktobra da su prve komponente američkog protivraketnog sistema THAAD i grupa američkih vojnika stigli u Izrael, te da će prva baterija postati operativna u bliskoj budućnosti. 

Iz Pentagona su poručili da će sistem održavati i njime upravljati američka vojska.

THAAD je protivraketni sistem za egzoatmosfersko presretanje balističkih raketa, a SAD su ga poslale Izraelu zbog straha od novog napada Irana.

image