Svet

Mask: Skoro sve teorije zavere o "Tviteru" su istinite

Novi vlasnik "Tvitera" Ilon Mask poručio je da su sve teorije zavere o njegovoj društvenoj mreži istinite
Mask: Skoro sve teorije zavere o "Tviteru" su istinitewww.globallookpress.com © Aloisio Mauricio/Keystone Press Agency

Iskreno, ispostavilo se da su gotovo sve teorije zavere oko "Tvitera" tačne, rekao je Mask gostujući u podkastu "Ol in".

"Postoji li neka teorija zavere o 'Tviteru' koja nije istinita? Za sada se ispostavilo da su sve istinite. Ako ne i istinitije nego što su ljudi mislili", rekao je on.

Mask se osvrnuo i na "Tviter fajlove", rekavši da su delovi vezani za Federalni istražni biro bili "intenzivni".

Novinari Met Taibi i Beri Vajs svakog meseca objavljuju "Tviter fajlove" sastavljene od internih dokumenata i prepiski zaposlenih na društvenoj mreži, koji su otkrili pokušaje tehnološkog giganta da cenzuriše tvitove konzervativnih komentatora i "zakopa" članak "Njujork tajmsa" o laptopu Hantera Bajdena pre predsedničkih izvora 2020. godine.

Dosijea objavljena ranije ovog meseca pokazala su kako je FBI radio na diskreditovanju izveštaja o Bajdenovom laptopu i sprečio širenje teksta na platformi u oktobru 2020. godine, samo nekoliko nedelja uoči izbora.

Drugi fajlovi su pokazali kako je FBI vršio pritisak na "Tviter" da pronađe dokaze o stranom uticaju i izvorima dezinformacija i da preduzme mere protiv određenih naloga.

U dosjeima objavljenim prošle sedmice detaljno je opisano kako je "Tviter" tiho pomogao Pentagonu u tajnoj internet kampanji sa ciljem da se utiče na stavove javnosti na Bliskom istoku, u Iranu i Saudijskoj Arabiji.

image
VV inauguration
banner