Svet

Bela kuća obećala saradnju: Odgovorićemo na upite o Bajdenovim dokumentima

Portparol Bele kuće Jan Sams rekao je da će doneti odluku o svom odgovoru "u dogledno vreme"
Bela kuća obećala saradnju: Odgovorićemo na upite o Bajdenovim dokumentimawww.globallookpress.com © Jim LoScalzo - Pool via CNP/Consolidated News Photos

Bela kuća je saopštila da će u "dobroj veri" odgovoriti na upite Nadzornog odbora Predstavničkog doma Kongresa o nepropisnom skladištenju poverljivog materijala u kući predsednika Džozefa Bajdena.

Portparol Bele kuće Jan Sams rekao je novinarima da je Bela kuća primila nekoliko pisama od Nadzornog odbora Predstavničkog doma o tom pitanju, da ih razmatra i da će doneti odluku o odgovoru u dogledno vreme, preneo je Rojters.

Specijalni savetnik Bele kuće Ričard Zauber je u subotu naveo da je pet dodatnih stranica s poverljivim oznakama otkriveno u predsednikovom domu u Vilmingtonu u Delaveru.

Poslednje otkriće poverljivih materijala dolazi nakon što je ove nedelje objavljeno da je materijal sa oznakom tajnosti, koji datira iz vremena kada je Bajden bio potpredsednik, otkriven u njegovoj kući i privatnoj kancelariji, što je Bela kuća krila od javnosti mesecima.

Poverljiva dokumenta su u novembru otkrili Bajdenovi advokati u njegovoj kancelariji u Vašingtonu, koju je on koristio u vreme dok je bio potpredsednik. Zatim je provera proširena i na druga mesta koja je Bajden koristio kao potpredsednik, uključujući dve kuće u Delaveru.

U jednoj od njih, pronađeno je još dokumenata za oznakom tajnosti.

image