Svet

Bajden se ne kaje zbog toga što nije vodio računa o poverljivim dokumentima

Američki predsednik ne razume zašto ga novinari pitaju o dokumentima u situaciji kada je Kalifornija pogođena olujama
Bajden se ne kaje zbog toga što nije vodio računa o poverljivim dokumentimawww.globallookpress.com © Al Drago - Pool via CNP/Consolidated News Photos

Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je da se ne kaje zbog načina na koji je postupio sa poverljivim dokumentima pronađenim u njegovoj kući i bivšoj kancelariji.

"Mislim da ćete videti da tamo nema ničega. Ne kajem se. Radim tačno ono što su mi savetovali advokati", rekao je Bajden, odgovarajući na pitanje novinara.

Prošle nedelje, američki ministar pravde Merik Garland imenovao je specijalnog tužioca koji će sprovesti istragu o poverljivim dokumentima koja su pronađena u Bajdenovoj kući u Vilmingtonu u Delaveru i u kancelariji u Vašingtonu, koju je Bajden koristio pre nego što je postao predsednik. 

"U potpunosti sarađujemo i radujemo se brzom rešavanju ovog problema", poručio je predsednik SAD.

Bajden je istakao da su dokumenta predata Nacionalnom arhivu istog trenutka kada su ih njegovi advokati pronašli.

Međutim, on je dodao da ga "nervira" to što se priča o poverljivim dokumentima u trenutku kada je Kalifornija pogođena serijom smrtonosnih oluja.

"Američki narod ne razume zašto mi postavljate pitanja o tome", rekao je Bajden prilikom obilaska Kalifornije.

Njegov pravni tim prošle nedelje je saopštio da su pronađena poverljiva dokumenta iz perioda kada je on bio potpredsednik u administraciji Baraka Obame, kao i da su pojedina dokumenta pronađena u garaži.

image