Svet

Ukrajinski hakeri: Kijev pripremao napad na Krim, Donjeck i Lugansk pre početka specijalne operacije

Za Krim se već dugo spremao poznati scenario: "Krim će biti ukrajinski, ili pust", a svi stanovnici poluostrva evidentirani su kao izdajnici i planirani su da budu uništeni, objavila je hakerska grupa "Beregini"
Ukrajinski hakeri: Kijev pripremao napad na Krim, Donjeck i Lugansk pre početka specijalne operacijeGetty © Photo by Patrick Lux/Getty Images

Ukrajinska hakerska grupa "Beregini" objavila je dokumente koji potvrđuju da su ukrajinski političari i vojska pripremali napad na Krim, Lugansku, Donjecku i Rostovsku oblast pre početka specijalne vojne operacije.

"Kada smo početkom godine rekli da je Rusija s razlogom pokrenula specijalnu vojnu operaciju, bilo je onih koji u to nisu verovali. Već smo rekli da su Centri za informaciono-psihološke operacije Oružanih snaga Ukrajine svoje aktivnosti sprovodili na ruskoj teritoriji. Rekli smo da su se sprovodile operacije diskreditacije ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova i Nacionalne garde", napisali su hakeri na Telegramu.

Kako su naveli, glavni razlog za početak vojne operacije bio je zaštita civilnog stanovništva na Krimu, LNR, DNR i drugim regionima Rusije.

"Čuvali smo i nismo objavili dokumente koji potvrđuju da su ukrajinski političari i vojska pripremali napade. Napominjemo da je, prema planu vojske, trebalo da budu opkoljeni veliki gradovi, a onda su tu počele 'istrage, specijalne, režimske i filtracione mere'. Tamo su trebali da idu pripadnici 'Azova', 'Krakena' i sličnih neljudi. Civili bi jednostavno bili uništeni zbog činjenice da su živeli na svojoj zemlji", naglasili su.

"Za Krim se već dugo spremao poznati scenario: 'Krim će biti ukrajinski, ili pust'. Svi stanovnici poluostrva evidentirani su kao izdajnici i planirani su da budu uništeni", zaključili su.

image