Svet

"Dreg šou za bebe" razbesneo britansku javnost: Kuda ide naše društvo?

Na snimcima na društvenim mrežama vidi se kako dreg kraljice u donjem vešu izvode striptiz i akrobatske sekvence dok se oko njih igraju bebe
"Dreg šou za bebe" razbesneo britansku javnost: Kuda ide naše društvo?Getty © Photo by Brendon Thorne/Getty Images

Snimci sa događaja pod nazivom "Dreg šou za bebe" u Londonu na kom polugoli našminkani muškarci u tangama i sado-mazo opremi nastupaju za roditelje i "decu od nula do dve godine" razbesneli su britansku i svetsku javnost, piše britanski "Dejli mejl".

Šou "KabaBabaRejv" se promoviše kao "parčence popodnevnog užitka" koje spaja kabare sa očaravajućim iskustvom za bebe koje se "završava kao rejv žurka".

Na snimcima na društvenim mrežama vidi se kako dreg kraljice (muškarci koji nastupaju obučeni i našminkani kao žene) u donjem vešu izvode striptiz i akrobatske sekvence dok se oko njih igraju i puze bebe. 

Bizarne događaje mnogi su opisali kao "apsolutno odvratne" i "bolense", piše "Dejli mejl".

Organizatori su, sa druge strane, tvrdili da bebe ne razumeju šta se izvodi i insistirali da je šou pažljivo osmišljen tako da pruža "prostor za zabavu i dobrodošlicu roditeljima sa ebama".

"Apsolutno bolesno. Kakav bi to roditelj odveo svoje dete na ovo", citira je britanski list komentare korisnika društvenih mreža. 

Glumica iz popularne serije "Šerlok" Amanda Abington kritikovala je "Dreg šou za bebe", nakon čega je optužena da je "transfobična", prenosi britanski "Telegraf". 

"Izgubila sam dosta pratilaca zbog toga što sam rekla da polugoli muškarac u čizmama sa visokim štiklama koji pleše na veoma seksualizovan način ne bi trebalo da nastupa pred bebama i to mi govori sve što treba da znam o tome kuda ide naše društvo. Kako se ovde ne slažete sa mnom?", tvitovala je Abington.

Ove "performanse" osudila je i portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, ističući da su nastupi izazvali negodovanje čak i u progresivnoj britanskoj javnosti.

Uprkos peticiji i kampanji na društvenim mrežama koja poziva da se zabrane budući događaji ovog tipa, organizatori su poručili da će se "šou i žurke nastaviti".

image