Svet

Savremena lomača za savremenog jeretika: Trans aktivisti napali ženu zbog kritike rodne ideologije

"Koji je zločin počinila Pozi Parker? Samo to što je rekla da je žena ljudsko biće ženskog roda", piše britanski "Spektejtor"
Savremena lomača za savremenog jeretika: Trans aktivisti napali ženu zbog kritike rodne ideologije

"Mora da je ovako bilo kada su žene odvodili na spaljivanje na lomači", piše britanski "Spektejtor" povodom najnovijeg napada na aktivistkinju za ženska prava Pozi Parker na Novom Zelandu zbog njene kritike rodne ideologije. 

Parker je držala javni govor u okviru svoje organizacije "Pustite žene da govore", kada ju je opkolila i napala gomila trans aktivista koji su je prskali vodom i gađali transparentima i supom.

"Srećna sam što sam ostala živa", poručila je Parker koja je kritikovala ideju da se deci dozvole operacije i uzimanje hormona zarad promene pola.

"Koji je zločin počinila Parker? Samo to što je rekla da je žena ljudsko biće ženskog roda", piše britanski list. 

Parker je poznata po stavu da muškarac nikada ne može da postane žena, bez obzira na operacije i uzimanje hormona.

Ukoliko ste rođeni kao muškarac, umrećete kao muškarac, a u međuvremenu nemate prava da ulazite u prostorije koje su namenjene ženama, smatra Parker. 

Ovo je, kako prenosi britanski list, savremena jeres. 

U 21. veku je neslaganje sa "jevanđeljem rodne ideologije" ono što je neslaganje sa stvarnim jevanđeljima bilo za 15. vek, navodi se u tekstu.

Mada su u ovom modernom kamenovanju na ovu "bogohulnicu" bacali samo karton, supu i vodu, ona je svakako "morala da bude kažnjena". 

Parker je organizovala javne događaje pod nazivom "Pustite žene da govore" širom Velike Britanije, u delovima SAD, u Australiji i na Novom Zelandu.

"To je genijalna inicijativa. Ona zna da će ova okupljanja žena koje samo žele da daju glas svom 'blasfemičnom' uverenju da se pol nikada ne može promeniti privući gomilu netolerantnih trans aktivista i njihovih saveznika", navodi se u komentaru "Spektejtora".

Parker, kako ističu, zna da će sve to dobro ilustrovati njeno uverenje da je trans aktivizam prerušena mizoginija.  

"Parker je savremena veštica koja je dobrovoljno pristala da bude spaljena, kako bismo mi ostali videli koliko su nova inkvizicija i lovci na veštice ideološki ostrašćeni i nemilosrdni", zaključuju u tekstu.

image