Svet

Bizarno Bajdenovo obraćanje povodom pucnjave u školi: "Volim sladoled, zato sam ovde"

"Ja sam Džo Bajden, muž dr Džil Bajden i jedem Dženin sladoled sa čokoladnim mrvicama", poručio je predsednik SAD Amerikancima nakon masovne pucnjave u kojoj je ubijeno šestoro ljudi
Bizarno Bajdenovo obraćanje povodom pucnjave u školi: "Volim sladoled, zato sam ovde"Getty © Photo by Win McNamee/Getty Images

Predsednik SAD Džozef Bajden je "napravio atmosferu" na početku svog obraćanja povodom tragičnog događaja u kome je transrodna osoba upala u školu u Tenesiju i ubila troje dece i troje odraslih tako što je ispričao "šalu o tome koliko voli sladoled". 

"Ja sam Džo Bajden, muž dr Džil Bajden i jedem Dženin sladoled sa čokoladnim mrvicama. Došao sam ovde jer sam čuo da će biti sladoleda sa čokoladnim mrvicama. Inače, imam gore pun frižider toga. Mislite da se šalim? Ne šalim se", otvorio je Bajden svoje luckasto obraćanje koje je razbesnelo mnoge Amerikance. 

Predsednik SAD je potom masovnu pucnjavu nazvao "bolesnom" i "srceparajućom", i pozvao Kongres da spreči nasilje vatrenim oružjem.

"To je prosto bolesno. Znate, i dalje prikupljamo podatke o tome šta se i zašto dogodilo. Za sada znamo da mnogi ljudi, uključujući i decu, nisu preživeli. To je srceparajuće. Najgora noćna mora jedne porodice", dodao je Bajden. 

Teško naoružani 28-godišnjak ubio je troje dece i troje odraslih zaposlenih u privatnoj hrišćanskoj školi u Nešvilu. Policija Tenesija ubila je napadača koji je identifikovan kao Odri Hejl, bivša učenica škole koja se identifikovala kao transrodni muškarac.

Šef policije Džon Drejk je rekao novinarima da je Drejk, koji je u prvim izveštajima opisan kao "tinejdžerka", imao dve puške i pištolj i otvorio je vatru u osnovnoj školi u koju je ušao kroz sporedni ulaz.

image