Svet

Bajdenova nebinarna dreg kraljica izbegao zatvor zbog krađe jednog kofera, suđenje za drugi u toku

Zvaničnik Vlade SAD, Sem Brinton priznao da je ukrao prtljag sa aerodroma
Bajdenova nebinarna dreg kraljica izbegao zatvor zbog krađe jednog kofera, suđenje za drugi u tokuGetty © Tasia Wells / Stringer

Nebinarni stručnjak zadužen za nuklearni otpad u administraciji Džozefa Bajdena, Sem Brinton izjasnio priznao je krađu ženskog kofera na aerodromu u Las Vegasu prošlog jula, zamenivši tako zatvorsku kaznu sa 180 dana uslovne.

Kao deo sporazuma o priznanju krivice, optužba za krađu je svedena na prekršaj i Brinton - koji koristi zamenicu "oni" i predstavlja se kao nebinarna dreg kraljica (osoba koja se izjašnjava kao neko ko nije ni muško ni žensko, a biološki je muškarac koji se povremeno maskira u ženu) - mora da plati 3.670 dolara odštete žrtvi.

Sudija je takođe rekao Brintonu da se "kloni nevolja", preneo je "Dejli mejl".

Nebinarna dreg kraljica snimljena je kako krade prtljag nakon što je žena koja je putovala iz Vašingtona u Las Vegas kompaniji "Junajted erlajns" prijavila nestanak torbe sa nakitom, šminkom, kontaktnim sočivima i odećom.

Na snimku se navodno vidi kako nuklearni naučnik izvlači kofer sa trake, gleda u oznaku, vraća ga na traku i gleda okolo u svim pravcima pre nego što ga je ponovo zgrabio sa trake za prtljag.

Nakon što je još jednom krišom pogledao oko sebe, Brinton je odšetao sa koferom, navodi se u nalogu za hapšenje izdatom u decembru. Brinton je prvobitno bio optužen za tešku krađu, krivično delo za koje je zaprećena kazna od jedne do deset godina i novčana kazna od čak 10.000 dolara.

Brinton je poslat na odsustvo sa mesta zamenika pomoćnika sekretara za istrošeno gorivo i odlaganje otpada u Ministarstvu energetike nakon što je optužen za krađu još jednog kofera sa aerodroma Sent Pol u Mineapolisu u septembru. Suđenje za taj slučaj je još u toku.

Tanzanijska modna kreatorka koja je izgubila kofer 2018. dok je putovala iz Hjustona u Vašington objavila je prošlog meseca fotografije na kojima se čini da Brinton nosi neke od prilagođenih komada odeće koji su bili u njenoj torbi. Nakon što je primetila svoju odeću Bajdenovoj dreg kraljici, ponovo je prijavila krađu i policija Hjustona je navodno predala slučaj FBI.

Imenovanje Brintona na položaj u administraciji bilo je kontroverzno čak i pre optužbi za krađu prtljaga. Nebinarni nuklearni inženjer je na univerzitetima govorio o "kink" načinu života i "igranju štenaca", što uključuje seksualnizovano igranja uloga sa muškarcima koji se pretvaraju da su psi.

image