Svet

Samo uz dozvolu deteta: Školama u SAD ograničena komunikacija sa roditeljima suicidalnih LGBT učenika

Inicijativu sprovodila i podržala nebinarna dreg kraljica zvaničnik Vlade SAD koja je optužena za dve krađe kofera
Samo uz dozvolu deteta: Školama u SAD ograničena komunikacija sa roditeljima suicidalnih LGBT učenika© Luiz Rampelotto/ZUMAPRESS.com

Nebinarna dreg kraljica i stručnjak koji je u administraciji predsednika Amerike Džozefa Bajdena bio zadužen za nuklearni otpad Sem Brinton, a koji je nedavno optužen za dve pljačke kofera, bio je deo inicijative zahvaljujući kojoj američke škole imaju pravo da sakriju seksualnu orijentaciju i rodni identitet suicidalnih učenika od njihovih roditelja.

Prvi nebinarni zvaničnik Vlade SAD Brinton je, podsećamo, optužen je za krađu kofera na međunarodnim aerodromima u Mineapolisu i Las Vegasu i preti mu prt godina zatvorske kazne.

Pre nego što je postao zvaničnik vlade, Brinton je bio zaposlen u neprofitnoj organizaciji za prevenciju samoubistava LGBT mladih "Trevor Prodžekt", gde je pomogao u izradi "Modela politike školskog okruga za prevenciju samoubistva" u saradnji sa Američkom fondacijom za prevenciju samoubistava, Američkim udruženjem školskih savetnika i Nacionalnim udruženje školskih psihologa SAD.

Škole u nekoliko američkih država su na osnovu predloga donele odluku da, ukoliko maloletnik pripadnik LGBT populacije otkrije da želi da izvrši samoubistvo, školsko osoblje mora da zatraži eksplicitno odobrenje deteta da roditeljima oktrije njegov rodni identitet i seksualnu orijentaciju.

Brinton je podržao inicijativu rekavši da je "imperativ za prevenciju suicida u školama to da ona bude usaglašena sa potrebama LGBT dece".

Iako su se modelu protivili mnogi roditelji, on je već usvojen u školama u Arizoni, Ajdahu i Virdžiniji, Kaliforniji i Oregonu, prenosi "Foks njuz".

"Roditelji vole svoju decu i žele najbolje za njih; mi očajnički želimo da budemo uključeni u njihov život kako bismo mogli da im pomognemo da napreduju, kako na ličnom nivou tako i akademski. Nesavesno je da dokument koji kreiraju udruženja kojima roditelji veruju, poput školskih savetnika i školskih psihologa, implicira drugačije", rekla je za "Foks njuz" Niki Nejli, osnivač i predsednik udruženja "Roditelji u odbrani obrazovanja".

Pitanje skrivanja rodnih identiteta i seksualne orijentacije učenika od roditelja je, prenose američki mediji, poslednjih godina postalo veoma zastupljeno u školama širom SAD. 

image
VV inauguration
banner