Svet

Briselska "duboka država" hoće da kazni Mađarsku zbog brige o deci

Više od deset zemalja EU podnelo je tužbu protiv Mađarske pošto se otvoreno usprotivila "rodnoj obradi" dece
Briselska "duboka država" hoće da kazni Mađarsku zbog brige o deci© printscreen/foxnews.com

Na pitanje voditelja "Foks njuza" Takera Karlsona da li će ustuknuti pred tužbom Evropske komisije protiv Mađarske u vezi s tamošnjim zakonom o zaštiti koji zabranjuje LGBT propagandu među maloletnicima, politički savetnik mađarskog premijera Viktora Orbana Balaž Orban odgovorio je da njegov posao nije da bude popularan među briselskom elitom već da zastupa interese svog naroda, te ocenio da je tužba briselske "duboke države" pokušaj da kazni Budimpeštu zbog otpora rodnoj ideologiji, koja se kroz medije i NVO sektor širi u toj zemlji.

Naime, pošto su uvideli još 2021. da su "vouk" ideologija i LGBT+ propaganda počele da prodiru u Mađarsku a posebno u škole, podneli su nacrt pomenutog zakona o zaštiti dece koji zabranjuje LGBT propagandu među maloletnicima, čemu su se usprotivile birokratije Brisela i cele Evropske unije.

"Tada smo odlučili da vidimo šta narod misli i održali smo referendum širom zemlje. Na njemu se skoro četiri miliona ljudi (oko 43 odsto stanovništva) izjasnilo protiv rodne propagande i podržalo usvajanje zakona o zaštiti dece. (…) Ali imperija je odlučila da uzvrati udarac: briselska 'duboka država', inače veoma slična svom vašingtonskom pandanu, pokrenula je sudski postupak protiv Mađarske koji su podržale mnoge zapadnoevropske zemlje", izjavio je Orban u intervjuu "Foks njuzu".

Dodao je da zemlje istočne Evrope misle drugačije, te da se sada vodi hladni rat između prvih i drugih u političko-pravnoj sferi, te ocenio da strana politika funkcioniše po principu – ako niste s nama, onda ste diktatura.

(Trans)rodna ideologija uhvatila je maha u SAD, gde se broj mladih koji se kastriraju u to ime dramatično povećao. Kako je nedavno preneo Rojters, u poslednjih nekoliko godina 56 maloletnika starosti od 13 do 17 godina podvrgnuto je sakaćenju genitalija u klinikama širom Amerike. Još 776 maloletnika je podvrgnuto mastektomiji – operaciji uklanjanja dojki – a više od 4.000 je stavljeno na opasnu hormonsku terapiju od koje će mnogi od njih ostati neplodni i sa osteoporozom i drugim bolestima.

"Kao što vidite, prolazimo kroz izuzetno sumornu stranicu naše istorije, a civilizovana država se s tim ne bi pomirila. U Mađarskoj pak postoji zakon o zaštiti dece koji sprečava takve gluposti i ne dozvoljava da se deci usađuju takvi pogledi. Ali zbog činjenice da se Mađarska otvoreno usprotivila rodnoj obradi dece, više od deset zemalja EU podnelo je tužbu protiv nje", zaključio je Taker Karlson.

image