Svet

Taker Karlson "raskinuo" sa "Foks njuzom"

Ni američka medijska mreža ni popularni voditelj još nisu objavili razlog rastanka, ali se spekuliše da bi on mogao biti povezan sa nedavnom tužbom protiv "Foks njuza"
Taker Karlson "raskinuo" sa "Foks njuzom"© Tanjug/AP Photo/Richard Drew, File

Američka medijska mreža "Foks njuz" objavila je ponedeljak da je postigla sporazum o prekidu saradnje sa jednim od svojih najpopularnijih voditelja Takerom Karlsonom.

"Foks njuz medija i Taker Karlson odlučili su da se raziđu. Mi mu zahvaljujemo na svemu što je za nas učinio kao TV voditelj i pre toga kao saradnik", objavila je ta medijska mreža u saopštenju, dodajući da je Karslonova emisija u petak bila njegova poslednja.

Ni "Foks" ni Karlson nisu objavili razlog za raskid saradnje. Na toj mreži su objavili da je njegova emisija od prošlog petka bila poslednja, kao i da će ove nedelje u tom terminu biti emitovane vesti.

Ni sam Karlson nije dao bilo kakav nagoveštaj da planira da napusti "Foks njuz", najavivši novu sezonu njegove dokumentarne emisije "Taker Karlson oridžinals" na toj mreži.

On je prošlog petak održao govor u konzervativnom tink-tenku "Heritidž fondejšn", ali ni tada nije pominjao da planira da napusti "Foks".

U nedostatku zvaničnog objašnjenja, medijima su počele da kruže spekulacije da bi njegov odlazak mogao biti povezan sa tužbom kompanije "Dominion vouting sistems". Ta kompanija optužila "Foks njuz" za širenje "neosnovanih sumnji" u legitimnost predsedničkih izbora 2020. godine.

"Foks" i "Dominion" su prošle nedelje postigli sporazum o vansudskom poravnanju u iznosu od 787,5 miliona dolara.

image