Svet

Šef obaveštajne službe Ukrajine priznao: Ruski opozicionari nam odaju informacije

Upitani da prokomentarišu izjavu Budanova, Ujedinjene nacije su odgovorile da nisu pročitali šta je tačno bilo rečeno
Šef obaveštajne službe Ukrajine priznao: Ruski opozicionari nam odaju informacijewww.globallookpress.com © Pavlo Bahmut

Šef ukrajinske obaveštajne službe Kiril Budanov priznao je da Kijev održava vezu sa opozicionarima u Rusiji od kojih dobija tajne informacije.

"Sasvim je jasno da je to tako", rekao je on u intervjuu za Jutjub kanal "Islandija", ali ipak nije otkrio o kojim pojedincima je tačno reč.

Budanov je juče u drugom intervjuu potvrdio da Ukrajina stoji iza napada na različite javne ličnosti Rusije, nagovestivši da je moguće da se slični napadi mogu očekivati i u budućnosti. Nešto ranije, komentarišući ubistvo Darje Dugine, on je kazao: "Ubijali smo i ubijaćemo Ruse u bilo kojoj tački sveta sve dok Ukrajina u potpunosti ne pobedi". 

Upitani da prokomentarišu ovu izjavu Budanova, Ujedinjene nacije su odgovorile da nisu pročitali šta je tačno bilo rečeno, da ne znaju za tu izjavu, ali da, u načelu, osuđuju bilo kakav teroristički napad. 

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na to je rekla da je ovakva reakcija UN-a nedopustiva i da je sekretarijat UN-a, očigledno, degradirao, jer je "profesionalizma tu sve manje", pošto se plasira samo jedan pogled na dešavanja u svetu, a UN ne može ni da organizuje normalno funkcionisanje onih struktura koje su zadužene za monitoring medija i drugih zvaničnih informacija.

image
VV inauguration
banner