Svet

Tuđe, slađe? Bajdenova nebinarna dreg kraljica opet krade kofere po aerodromima

Bivši zvaničnik američke administracije treći put uhvaćen u krađi tuđeg prtljaga
Tuđe, slađe? Bajdenova nebinarna dreg kraljica opet krade kofere po aerodromimaGetty © Ilya S. Savenok / Stringer

Policija je ponovo uhapsila bivšeg zvaničnika Bajdenove administracije za nuklearnu energiju Sema Brintona zbog krađe ženske odeće na američkom aerodromu. Incident je treći put da je naučnik uhvaćen kako krade tuđi prtljag.

Prema izveštajima medija, 35-godišnji nebinarni stručnjak za nuklearni otpad uhapšen je u svojoj kući u Merilendu i prevezen u pritvorski centar okruga Montgomeri. Policija kaže da je Brinton optužen za krađu na aerodromu "Regan" u Vašingtonu.

Optužbu protiv Brintona podigla je još u februaru tanzanijska modna kreatorka iz Hjustona Asija Kamsin, koja tvrdi da je Bajdenova dreg kraljica ukrala njenu odeću 2018. godine i u više navrata je nosila u javnosti.

Jedna od fotografija koje su se pojavile čak je korišćena u prilogu magazina "Vaniti fer" o "stilu" nebinarnog Brintona.

Brinton, koji je hvaljen kao jedan od prvih nebinarnih LGBT zvaničnika Džozefa Bajdena, ranije je bio zadužen za nadgledanje i savetovanje o nuklearnom otpadu u Ministarstvu energetike SAD, ali je otpušten prošle godine.

To se dogodilo nakon što je otkriveno da je Brinton bio glavni osumnjičeni za dve krađe prtljaga na aerodromima u Nevadi i Minesoti. Bivši zvaničnik je prvobitno negirao da je ukrao tuđu imovinu, ali je kasnije priznao krivicu nakon što se na bezbednosnim snimcima vidi kako vadi tuđi kofer sa trake za prtljag.

Prošlog meseca, Brinton se izjasnio krivim za krađu prtljaga u Las Vegasu i dobio je uslovnu kaznu od 180 dana i naređeno da se "kloni nevolja". Takođe mu je naloženo da isplati 3.670 dolara na ime odstete žrtvi, preneli su mediji.

Imenovanje Brintona bilo je kontroverzno od samog početka, čak i pre optužbi za krađu prtljaga. Nuklearni inženjer je na univerzitetima pričao o "kink" načinu života i "igranju štenaca", što uključuje seksualne odnose igranja uloga sa muškarcima koji se pretvaraju da su psi.

image