Svet

Medvedčuk: Kijevska vlast prodaje građane onome ko plati više

Ukrajinska vlast ne traži jedinstvo od građana, već masovnu histeriju, koju koristi u sistemu globalnog prosjačenja, istakao je ukrajinski opozicioni političar
Medvedčuk: Kijevska vlast prodaje građane onome ko plati višewww.globallookpress.com © Sergei Chuzavkov/Keystone Press Agency

Kijev manipuliše podacima anketa da bi opravdao svoju politiku, napisao je u novom članku ukrajinski opozicioni političar Viktor Medvedčuk.

"Ukrajinska vlada koristi sociološka istraživanja kao jak argument za ispravnost svoje politike. Ipak, prema ovim studijama, građani Ukrajine ne žele nikakav mir sa Rusijom i veruju u brzu pobedu, ne žele nikakve izbore", napisao je Medvedčuk na Telegram kanalu Druga Ukrajina.

Istovremeno, Medvedčuk postavlja pitanje da li su ove studije "jednostavno jeftine laži i manipulacije" i dokazuje ovu tezu. On navodi podatke iz različitih socioloških istraživanja da navodno 93 ili 97 odsto Ukrajinaca veruje u pobedu Ukrajine, dok 74 posto smatra da je pobeda samo dostizanje granica iz 1991. godine.

"A sada da vidimo koga pitaju. Sociologe, naravno, ne zanima mišljenje miliona građana koji su napustili zemlju, a to je takva 'sitnica' od trećine do polovine stanovništva", rekao je Medvedčuk.

Mnogi od anketiranih odgovaraju neiskreno, smatra političar.

"Prosečan Ukrajinac, bez ikakvih socioloških anketa, zna tačan odgovor, a zna i šta će biti s njim ako ga ne kaže", kaže Medvedčuk.

"Ukrajinska vlast ne traži jedinstvo od građana, već masovnu histeriju, koju koristi u sistemu globalnog prosjačenja... Prodaje svoje građane onome ko ponudi najviše. A interese Ukrajinaca, poput suvereniteta zemlje, ova gospoda ne razmatraju", rezimirao je političar.

image