Svet

"Rajnmetal" potvrdio uništenje "leoparda" u Ukrajini

U životu uvek ima gubitaka, kazao je šef nemačke kompanije Armin Paperger, odgovarajući na pitanje novinara zašto nemačka javnost malo čuje o gubicima nemačkih sistema naoružanja
"Rajnmetal" potvrdio uništenje "leoparda" u Ukrajiniwww.globallookpress.com © Hennadii Minchenko/Keystone Press Agency

Šef nemačkog proizvođača oružja "Rajnmetal" Armin Paperger, priznao je gubitak nemačkih oklopnih vozila u Ukrajini u intervjuu za "RND".

Paperger je podelio informaciju odgovarajući na pitanje novinara zašto nemačka javnost malo čuje o gubicima nemačkih sistema naoružanja u Ukrajini.

"Zato što se o njima ne priča. U životu uvek ima gubitaka", kazao je.

On je takođe govorio o planovima za izgradnju fabrike oružja u Ukrajini za proizvodnju tenka "panter", uprkos činjenici da su takve fabrike meta za ruske rakete. 

Paperger je naveo da slanje nemačkih specijalista u takvo postrojenje nije planirano.

Ranije je komandant grupacije Oružanih snaga Rusije u pravcu Zaporožja, general-pukovnik Aleksandar Romančuk, izjavio je da su ukrajinske trupe tokom pokušaja ofanzive izgubile do 350 ljudi i više od 30 tenkova, uključujući tri "leoparda".

Naime, novinar "Bilda" Julijan Repke napisao je na Tviteru da su ruske trupe uništile ili oštetile oko deset odsto tenkova i oklopnih vozila zapadne proizvodnje koje je Ukrajina dobila ove godine.

"Ruski kanali su objavili da je najmanje jedan 'leopard' i nekoliko 'bredlija' uništeno južno od Orehova. Prema informacijama sa kojima raspolaže 'Bild', ukrajinska 47. mehanizovana brigada izgubila je najmanje dva 'leoparda' i 13 'bredlija' tokom dana", napisao je on na Tviteru.

image