Svet

MO Rusije: Ruska vojska uništila još devet tenkova, od toga četiri "leoparda" (VIDEO)

Pored devet tenkova, kijevske snage su takođe izgubile i jedanaest oklopnih transportera, među kojima je pet američkih borbenih vozila "bredli", 14 oklopnih transportera i samohodna haubica "cezar" francuske proizvodnje, istakao je on
MO Rusije: Ruska vojska uništila još devet tenkova, od toga četiri "leoparda" (VIDEO)www.globallookpress.com © Federico Gambarini/dpa

Ruska vojska uništila je devet ukrajinskih tenkova, uključujući četiri nemačke proizvodnje "leopard 2", pošto je uspešno odbila pokušaje napredovanja kijevskih snaga, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajina je u protekla 24 sata "nastavila bezuspešne pokušaje izvođenja ofanzivnih operacija" na jugu Donjecke Narodne Republike, u blizini grada Bahmuta i u Zaporoškoj oblasti, rekao je portparol ministarstva general-potpukovnik Igor Konašenkov na brifingu u subotu.

Pored devet tenkova, kijevske snage su takođe izgubile i jedanaest oklopnih transportera, među kojima je pet američkih borbenih vozila "bredli", 14 oklopnih transportera i samohodna haubica "cezar" francuske proizvodnje, istakao je on.

Prema podacima MO RF, ukrajinska vojska je tokom tog perioda u zaporoškom i južnodonjeckom pravcu izgubila do 300 vojnika.

Konašenkov je dodao da su sredstva protivvazduhoplovne odbrane Rusije oborile ukrajinski MiG-29 u Donjeckoj Narodnoj Republici, a presreli su i dve krstareće rakete "storm šedou" i 10 projektila "hajmars".

MO RF je na zvaničnom telegram kanalu podelilo snimak na kojem se mogu jasno videti uništeni "leopardi" i "bredliji".

Šef nemačkog proizvođača oružja "Rajnmetal" Armin Paperger, priznao je gubitak nemačkih oklopnih vozila u Ukrajini u intervjuu za "RND".

Paperger je podelio informaciju odgovarajući na pitanje novinara zašto nemačka javnost malo čuje o gubicima nemačkih sistema naoružanja u Ukrajini.

"Zato što se o njima ne priča. U životu uvek ima gubitaka", kazao je.

image