Svet

Lukašenko: Jedna nuklearna bomba koju smo dobili od Rusije tri puta jača od bačene na Hirošimu

Neka drhte neprijatelji, poručio predsednik Belorusije
Lukašenko: Jedna nuklearna bomba koju smo dobili od Rusije tri puta jača od bačene na Hirošimu© Tanjug/Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Na teritoriji Belorusije je oružje sa nuklearnim punjenjem tri puta snažnijim od bombi koje su eksplodirale u Hirošimi i Nagasakiju, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

On je to rekao u intervjuu za televiziju Rasija 1, prenose "RIA Novosti".

Na pitanje da li se plaši da postane meta razmeštanja taktičkog nuklearnog oružja Lukašenko je rekao da je Belorusija uvek bila meta neprijatelja.

"Hteli su da nas raskomadaju od 2020. godine. Niko se još nije borio protiv zemlje koja ima nuklearno oružje. Dobili smo rakete i bombe iz Rusije. Samo jedna bomba je tri puta moćnija od onih iz Hirošime i Nagasakija. Oko milion ljudi bi odmah poginulo da se ne daj Bože upotrebi ovo oružje", upozorio je Lukašenko.

Lukašenko je pojasnio da će nuklearno oružje biti raspoređeno po zemlji.

"Često čujem da je to rusko oružje i da bez Rusije ne može ništa. Slušajte, ako počne rat, da li ću da gledam okolo", upitao je on i dodao da u toj situaciji nema o čemu da se raspravlja.

"Neka drhte neprijatelji", poručio je predsednik Belorusije.

Pozivi na proširenje skladištenja američkih nuklearnih bombi u Evropi ne mogu a da ne izazovu zabrinutost, izjavila je ranije danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

image