Svet

Bi-Bi-Si seks-skandal: Identitet voditelja otkrila njegova supruga

Britanski tabloid "San" preneo je optužbe majke mladića kome je voditelj navodno tokom godina platio oko trideset pet hiljada funti u zamenu za eksplicitne fotografije
Bi-Bi-Si seks-skandal: Identitet voditelja otkrila njegova suprugaGetty © Photo by Leon Neal

Supruga jednog od najpoznatijih voditelja Bi-Bi-Sija Hjua Edvardsa saopštila je da je upravo njen suprug u centru skandala koji od petka potresa Veliku Britaniju.

U saopštenju u njegovo ime, Edvardsova supruga Viki Flajnd je napisala da njen suprug "pati od problema povezanih sa mentalnim zdravljem" i da je trenutno u bolnici na lečenju.

"Ovu izjavu dajem u ime svog supruga Hjua Edvardsa, nakon pet, za našu porodicu izuzetno teških dana, rekla je Flajnd medijima u sredu. "Radim ovo prvenstveno iz brige za njegovo mentalno stanje i kako bih zaštitila našu decu". 

Flajnd je rekla da njen suprug pati od "ozbiljnih mentalnih problema" i da se poslednjih godina "lečio od teške depresije". Kako je dodala, njegovo stanje se nakon kontroverzi znatno pogoršalo. 

Hju Edvards je svetskoj javnosti poznat kao glavni voditelj Bi-Bi-Sija tokom sahrane i perioda nacionalne žalosti zbog smrti britanske kraljice Elizabete Druge.

Kako je sve počelo?

Britanski tabloid "San" preneo je optužbe majke mladića kome je voditelj navodno tokom godina platio oko trideset pet hiljada funti u zamenu za eksplicitne fotografije. Maldić je, kako se objašnjava, na početku transakcije bio maloletan. 

U međuvremenu se oglasio advokat mladića, koji sada ima dvadeset godina, saopštenjem u kojem se negira istinitost navoda njegovih roditelja i ističe da "nije bilo nikakvih kriminalnih radnji".

Međutim, roditelji su ostali pri svojim tvrdnjama. Jedna od tvrdnji je i da je mladić novac trošio na narkotike i da bi "umro od prekomerne doze" da je nastavio da dobija novac od televizijske zvezde.

Dan pošto je Bi-Bi-Si potvrdio da je voditelj optužen za seksualno zlostavljanje suspendovan, pristigle su nove pritužbe protiv njega, ovog puta zbog uvredljivih i pretećih poruka.

Dvadesetogodišnji mladić pokazao je Bi-Bi-Siju sadržaj spornih poruka, izjavivši da se plaši voditelja optuženog da je platio drugom tinejdžeru desetine hiljada funti za eksplicitne fotografije.

Kako je ispričao za Bi-Bi-Si njuz, voditelj ga je anonimno kontaktirao na aplikaciji za upoznavanje, da bi komunikaciju nastavili na drugim platformama kada mu je voditelj otkrio svoj identitet.

Iako je bilo pritisaka da se upoznaju uživo, do susreta nije došlo.

Voditelj je mladiću, kako tvrdi, uputio niz pretećih poruka.

Bi-Bi-Si njuz je potvrdio da su poruke poslate sa broja telefona koji pripada voditelju.

Iz Bi-Bi-Sija su rekli da su za prvi slučaj saznali u maju, a da su nove optužbe dobili u četvrtak. 

Kako je naknadno pisao "San", voditelj je nakon suspenzije "dva puta u panici" pozvao prvog mladića.

"Šta si to uradio", upitao ga je voditelj zahtevajući da "kaže majci da zaustavi istragu", piše britanski tabloid. 

"San" je na naslovnoj strani zatim objavio i fotografije dopisivanja Edvardsa i još jednog tada 17-godišnjeg mladića, koji ga je u to vreme pratio na "Instagramu".

Mladić tvrdi da je bio "zapanjen" činjenicom da je "tako slavna ličnost“ sa njim uspostavila kontakt i da tak sada, kao odrasla osoba, uviđa koliko je to bilo neumesno.

Četvrta osoba je voditelja optužila da je prekršio kovid mere tokom pandemije kada mu je došao u posetu 18. februara 2021. godine.

Voditelj je navodno vozovima i podzemnom železnicom prešao London sa zapada na istok i nastavio dalje van grada "samo da bi sa mladićem popio čaj".

Mladić insistira da nije bilo seksualnog odnosa, ali da mu je voditelj, iako ga je poznavao samo preko interneta, poslao tri uplate u ukupnom iznosu od 650 funti, kao i da se ponašao kao da je mladić "njegovo vlasništvo".

Britanski sekretar za pravosuđe Aleks Čelk pozvao je Bi-Bi-Si da "dovede kuću u red" i odmah ispita optužbe kako bi se izbeglo narušavanje ugleda nevinih ljudi.

Tokom vikenda, dok su mediji i dalje spekulisali o kom voditelju je reč, mnoge Edvardsove kolege su se preventivno ograđivale od slučaja.

Edvards je prenosio i venčanja princa Vilijama i Kejt Midlton, princa Harija i Megan Markl, kao i proslave dijamantskog i platinastog jubileja kraljice Elizabete Druge, inauguraciju američkog predsednika Baraka Obame i sahranu Nelsona Mandele.

image