Svet

Kijev odgovara na kritike Zapada: Oružje koje smo dobili nije dovoljno

"S obzirom na to da smo dobili 'veliku količinu opreme', moramo biti oprezni sa ovim izjavama. Da li nam je dato onoliko koliko nam je potrebno? Nimalo", ocenio je Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine Aleksej Danilov
Kijev odgovara na kritike Zapada: Oružje koje smo dobili nije dovoljnowww.globallookpress.com © Alex Chan Tsz Yuk/Keystone Press Agency

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine Aleksej Danilov izjavio je da se količina opreme dobijena sa Zapada ne može nazvati dovoljnom.

Danilov je kategorički odbacio "ukor" Zapada zbog "sporosti kontraofanzive", napominjući da ukrajiske snage čine sve što je moguće sredstvima koja su im na raspolaganju.

"S obzirom na to da smo dobili 'veliku količinu opreme', moramo biti oprezni sa ovim izjavama. Da li nam je dato onoliko koliko nam je potrebno? Nimalo. Nažalost", naglasio je on, prenosi ukrajinska agencija TSN.

On je takođe naveo da će zapadni partneri teško uspeti da ubede Ukrajinu da pregovara o miru sa Rusijom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ove nedelje da kijevski režim "nije imao uspeha ni na jednom području sukoba. Svi pokušaji kontraofanzive su propali, neprijatelj je zaustavljen uz velike gubitke."

O neuspesima dugo najavljivane ukrajinske ofanzive sada otvoreno govore i zapadni mediji glavnog toka, a američki list "Hil" je nedavno pisao kako većina analitičara smatra da će se ona okončati bez većih promena na liniji fronta. 

image