Svet

Američka kongresmenka o optužbama protiv Trampa: Bajdenovo ministarstvo pravde se meša u izbore

Ministarstvo pravde se meša u izbore, kaže Mardžori Tejlor Grin
Američka kongresmenka o optužbama protiv Trampa: Bajdenovo ministarstvo pravde se meša u izbore© Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin

Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država meša se u izbore, pokušavajući da krivično goni bivšeg predsednika i kandidata za predsednika Donalda Trampa, saopštila je kongresmenka iz Republikanske stranke Mardžori Tejlor Grin.

"Bajdenovo ministarstvo pravde aktivno učestvuje u mešanju u izbore pokušavajući da svog glavnog političkog protivnika, Donalda Trampa, stavi iza rešetaka", navela je Tejlor Grin u saopštenju.

Podsetimo, bivši američki predsednik Donald Tramp izjasnio se da nije kriv po sve četiri tačke iz optužnice koja je podignuta protiv njega u Vašingtonu.

On se pojavio u sudu u Vašingtonu gde mu je pročitana optužnica o navodnom uticaju i umešanosti da se ponište rezultati predsedničkih izbora održanih 2020. godine, a na kojima je Tramp izgubio od Džozefa Bajdena.

Tužioci nisu zatražili da Tramp bude zadržan u pritvoru pre zvaničnog početka suđenja, pa će se braniti sa slobode. Bivšem američkom predsedniku je rečeno da ne sme da komunicira o činjenicama iz slučaja i da mora da se prijavi u sudu u okrugu Kolumbija.

Sudija je upozorila na "posledice" zbog eventualnog kršenja ovih pretpretresnih uslova.

Nepoštovanje preporuka suda može rezultirati nalogom za hapšenje, poništenim uslovima puštanja, pritvorom i optužbama za nepoštovanje suda.

image